UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-05-15 19:16

Levegőben a NEKA-edzők

Rangadónak indult, macska-egér harc lett belőle: az MVM Veszprém elfáradt fiúcsapata nem bírta a Nemzeti Kézilabda Akadémia tempóját, a balatonbogláriak 29-18-as sikerrel megvédték bajnoki címüket Szigetszentmiklóson.

reb Kemény napra ébredtek a serdülőfiú-kézilabdabajnokság nyolcas döntőjének elődöntős résztvevői, hiszen előbb reggeli mérkőzéseket dőlt el, ki jut a fináléba, majd 16:15-től már a döntőben volt jelenése a két legjobbnak Szigetszentmiklóson.
fiukneka
fiukneka
Az viszonylag gyorsan eldőlt, hogy a címvédő Nemzeti Kézilabda Akadémia ismét az aranyéremért szállhat harcba, hiszen 28-20-ra nyert a Pick Szeged ellen. A Veszprémnek jóval nehezebb út vezetett az aranycsatáig, hiszen már hat góllal is vezetett a Balatonfüred, onnan nyertek 19-17-re a bakonyaljaiak. Mint utóbb kiderült, a nagy fordítás és a tény, hogy majdnem másfél órával kevesebbet pihenhettek, megpecsételte a sorsukat a fináléban. A NEKA ugyanis az első percekben magabiztos előnyre tett szert, 5-1-re is vezetett. Bár akkor még közelebb zárkózott a rivális, az edző, Pásztor István 14-7-es hátrányban kért időt. A mesteri utasításokat meglehetősen fáradtan hallgatták a veszprémiek, és nem is sikerült közelebb lopózni a NEKA-hoz, amely 16-7-es előnnyel zárta az első 25 percet. Ahogyan sejthető volt, a második felvonásban sem változott a játék képe: Molnár Ádám ügyesen szedett össze nem teljesen pontos indítást, s a 33. percben – a mérkőzésen először – tízgólos különbséget alakított ki (20-10). A veszprémi kapuból Gödör Bence egyre gyakrabban és egyre csalódottabban szedhette ki a labdát. A döntő nélkülözte az izgalmakat, így a NEKA-nak legfeljebb az jelenthetett kérdést, hogyan ünnepelnek a 29-18-as sikert követően. Nagyon. A műsorközlő már többször is felkérte a címvédő bajnokot, hogy sorakozzon fel az éremátadáshoz, ám az akadémisták még mindig az edzőiket dobálták a levegőbe. Az élő közvetítést itt nézheti vissza. A leány-serdülőbajnokság fináléjáról írt tudósításunkat itt olvashatja.

FIÚ-SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NYOLCASDÖNTŐ, SZIGETSZENTMIKLÓS A végeredmény 1. Nemzeti Kézilabda Akadémia, 2. MVM Veszprém, 3. Pick Szeged, 4. Balatonfüred, 5. TFSE-Csanádi, 6. Dabas, 7. PLER-Budapest, 8. Gyöngysport