UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2016-05-23 07:57

Édes győzelem

Finom sütikkel melegítettek a KSI ifjúsági játékosai az Eger elleni rangadóra a fiú korosztályos vízilabda-bajnokságban. Nemcsak ők, de a kisebbek is elhozták a három pontot a hevesi megyeszékhelyről.

Pusztai Viola „Kellemes kis hely, rengeteg süti volt, de csak mértékkel falatoztunk, hiszen néhány óra múlva kezdődött az Eger elleni meccsünk” – válaszolta Leposa Gábor, a KSI ifjúsági vízilabdacsapatának kapusa arra a kérdésre, mennyire nyerte el a tetszését az egri Marján Cukrászda, ahol a bajnokság 23. fordulójának rangadója előtti órákat töltötte a csapattársaival. – Ez nálunk már szokás, amikor vidékre utazunk, és mi játsszuk a harmadik meccset, mindig elmegyünk együtt cukrászdába. Persze, arra ügyeltünk most is, hogy visszaérjünk a kisebbek meccsére, szurkolni.”
Leposa Gábor (piros sapkában) Fotó: Balogh Máté/OSC
Leposa Gábor (piros sapkában) Fotó: Balogh Máté/OSC
Nos, jól szurkoltak a nagyok, hiszen a serdülők 10-3-ra, a gyermekek 16-7-re nyertek az Eger ellen. Utóbbiak ezzel – meg azzal, hogy a BVSC kikapott az UVSE-től – nagy lépést tett a bajnoki cím felé, amelytől szinte csak a matematika választja el. A csapatból egyébként Bóbis Botond kiemelkedő teljesítményt nyújtott, kilenc góllal vette ki a részét a győzelemből, de Imre Zsombor is biztosan védte a KSI kapuját. Ahogy a már említett Leposa is, aki 67 százalékos mutatóval zárt, és elmondta, már akkor tudták, hogy nem lesz egyszerű dolguk a medencébe, amikor az egri játékosok megérkeztek az uszodába. De azzal is tisztában voltak, hogy az ellenfelükön nagyobb a nyomás a négyes döntőbe kerülés miatt. „Nekünk ez igazi presztízsmeccs volt, hazai medencében kikaptunk tőlük, vissza akartunk vágni. A fél csapat játszott szombaton az OB I-ben a Tatabánya ellen, ami fizikailag elég sokat kivett belőlünk, fáradtnak éreztük magunkat. Az első néhány támadásunk el is halt, az Eger szerezte meg a vezetést, de tartottuk magunkat a megbeszélt taktikához, és az eredményre vezetett. A srácok hallgattak rám, nagyon jól álltak a blokkok, minden a helyén volt, így én is könnyebben hárítottam a lövéseket.” A második negyed végén már 6-3-ra vezetett a KSI, akkor kicsit úgy érezte, megtört az Eger. Miután a folytatásban belőtték a helyzeteiket, sikerült lefordulniuk, és a védekezés továbbra is jól működött, elmentek 9-3-ra, majd végül 12-6-ra nyertek. „Kemény férfias küzdelem zajlott végig a vízben. Mindenki hozzátett a győzelemhez, igazi csapatként játszottunk. Nagyon örülünk a győzelemnek, de megyünk tovább, hiszen húzós hetünk lesz: kedden utazunk Szombathelyre, pénteken pedig a BVSC-vel játszunk.”

FIÚ IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, 23. FORDULÓ ZF-Eger-KSI 6-12 FIÚ-SERDÜLŐBAJNOKSÁG, 23. FORDULÓ ZF-Eger-KSI 3-10 FIÚ-GYERMEKBAJNOKSÁG, 23. FORDULÓ ZF-Eger-KSI 7-16