UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-06-24 19:06

Megint melóban

Elkezdte a világbajnoki felkészülést az ifjúsági leánykézilabda-válogatott. Hajdu János szövetségi edző játékosai fáradtak, hiszen az idény lezárulta után nem sokat pihentek, de már várják a pozsonyi világversenyt. A gyakorlás egyébként a jövő évi NB I-es szereplés előkészületének is tekinthető.

reb A nagyon meleg van kijelentés nem teljesen adja vissza az a forróságot, amelyet a csarnok körül tapasztalhattak Balatonbogláron a kézilabdázók. Szerencsére, az újonnan épült létesítménybe belépve a kánikula az ajtókon kívül marad – ahogyan azt egy hete honlapunk munkatársai is tapasztalták a Sulikézi-fesztivál zárásán. Az edzőközpontban kiváló a hőmérséklet. A kellemes hűs ellenére az ifjúsági leányválogatott tagjai igencsak megizzadnak, hiszen a társulat hétfőn kezdte el a felkészülést a július 21-én rajtoló korosztályos világbajnokságra. Mint Hajdu János szövetségi edző elmondta, a lányok fáradtak, akad olyan, akinek a szezon befejezte után csupán öt nap pihenő jutott.
pal_tamara_sajat
pal_tamara_sajat
„Néhányan érettségi után érkeztek, de összességében mindenkin érezhető, hogy fáradt. Hál’ Istennek senki sincs csúcsformában. Még csak azt kellene, akkor mit csinálnánk a következő három hétben? Az elmúlt öt napban jól dolgoztak a lányok, de még nem is agyonverős edzéseket tartottunk.” A tréner csütörtök délután kimenőt adott a játékosoknak, akik köszönve a lehetőséget „felavatták” a zalakarosi fürdőt. Nem árt a kikapcsolódás, de különösebb szükség nincs csapatépítésre, mert egyben van a társaság: már most nagy elánnal készülnek a vb-re. Hajdu szerint álmodoznak a „gyerekek”, lélekben már a dobogón látják magukat – az ábránd egyébként igencsak reális, ha a tavalyi, U17-es Európa-bajnokságon szerzett harmadik helyre gondolunk. Az edző szerint is az élmezőnyben a magyarok helye. Jelenleg húszfős keret edz, új embernek számít a Hajdu által „nagyon tehetséges játékosnak” nevezett Pál Tamara. A győriek irányítója csak szeptemberben lesz 15 éves, de máris kivívta a helyet nála idősebbek alkotta keretben, akárcsak Márton Gréta (16) és Nagy Lívia (17). A válogatott a jövő héten két mérkőzést játszik Horvátország ellen: a harmadik héten már csak 18, utána pedig 17 játékossal folytatja a munkát a tréner. Minden edzés után felír néhány nevet, akiket a látottak alapján nem vinne Pozsonyba, ettől függetlenül már most fáj a szíve, hogy négyüktől meg kell válnia a rajt előtt. „A tizenhat az tizenhat, nem lehet többet nevezni, pedig mindenki ügyes. Azoknak sem lesz okuk a szomorúságra, akik kimaradnak a vébécsapatból, mert ősztől juniorválogatottként indul az együttes a felnőtt NB I-ben, és ezt a négy hetet már az új kihívásra való felkészülésnek is szánom. Az pedig holtbiztos, hogy mind a húsz lányra számítok az élvonalban.”