UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2016-07-04 18:23

Señor Manhercz

A harminc fokos hőség ellenére Manhercz Krisztián lefagyott, amikor meghallotta a nevét a férfi vízilabda-válogatott olimpiai kerethirdetésén. A 19 éves játékos Benedek Tibor szövetségi kapitány döntése alapján utazhat Rióba.

Pusztai Viola „13 név, 13 kiváló pólós, 13 boldog ember” – ez a mondat olvasható a szövetség honlapján annak a tizenhárom játékosnak a neve alatt, akik a férfiválogatott tagjaként utazhatnak a riói olimpiára. Köztük van a 19 éves Manhercz Krisztián is, akiről a felkészülési meccseken nyújtott teljesítménye alapján kevesen mondták volna, hogy kicsit is ideges a keretszűkítés miatt.
Manhercz Krisztián (kékben) utazhat Rióba Forrás: waterpolo.hu
Manhercz Krisztián (kékben) utazhat Rióba Forrás: waterpolo.hu
– Végig nagyon izgultam – vallja be utólag a januári Európa-bajnokságon a felnőttválogatottal bronzérmet szerző pólós. – A meccseken persze próbáltam a legjobbamat nyújtani, hiszen mégiscsak ott lehetett bizonyítani, hogy helyem van a riói csapatban. A kapitány a bő keretből mindenkit leültetett az egyik tárgyalóterembe, és elmondta azoknak a nevét, akik utazhatnak Rióba. Amikor meghallottam a sajátomat, pillanatra lefagytam, azt sem tudom, kiket sorolt utánam. Először a szüleimet hívtam fel, kis sikítozás is volt a vonalban, ők is, és persze én is nagyon örültem. Mint ahogy annak is, hogy Benedek Tibor nem húzta a végsőkig a kerethirdetést, és egy hónappal az ötkarikás játékok előtt megnevezte, kikre számít Rióban. Ahogy a Manónak becézett játékos mondja, mindenkinek van ideje megnyugodni és száz százalékosan az olimpiára koncentrálni, hiszen már nem stresszelnek a csapatba kerülés miatt. Señor Manhercz... Krisztiánnak hozzá kell szoknia, hogy Rio de Janeiróban így fogják szólítani a házigazdák. A július 30-i elutazásig a fizikális felkészülésen lesz a hangsúly, de alapvetően már célegyenesbe fordul a válogatott. – Aki részt vesz az olimpián, annak nem lehet más célja, mint a végső győzelem. Senki sem elégszik meg azzal, hogy bekerült az utazó keretbe, s bár papíron nem a magyar csapat a legnagyobb esélyes az olimpiai bajnoki címre, úgy gondolom, a mienk lehet.

A juniorkorú Manhercz Krisztián mellett bekerült a 13 fős keretbe a 2015-ben még az U20-as válogatottal vb-bronzérmet szerző, felnőttként elsőéves balkezes játékos, Zalánki Gergő is. Íme, a férfivízilabda-válogatott riói kerete: Decker Attila, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Nagy Viktor, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő