UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-07-09 21:35

Dán lecke, horvát vizsga

Újabb tizenegy gólos vereséget szenvedett a magyar válogatott a Moszkvában zajló junior női kézilabda-világbajnokságon. A dedikáltan gyakorlásnak szánt Dánia elleni mérkőzés 28-17-es eredménye senkit sem keserít el, mert mindenki a hétfői, sorsdöntő, a horvátok elleni nyolcaddöntőre készül.

reb A tavalyi U19-es Európa-bajnokság győztese következett a magyar válogatottnak a Moszkvában zajló junior női kézilabda-világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. A tény önmagában jelezte, hogy ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző csapatára nem sétagalopp vár a nyolcaddöntő előtti, utolsó mérkőzésen.
csapat01
csapat01
Jóval jobban kezdett a társaság, mint egy napja, amikor a mértékét tekintve fájó, 35-24-es vereséget szenvedett Norvégiától. Pedig a dánok ellen sem a megszokott kezdősor állt fel, mégis jól haladt a csapat, Szabó Laura akcióból és hetesből egyaránt jól célzott. A hatos falas védelem egyértelműen szebb arcát mutatta, mint az előző nap, s bár a dánok szélről és átlövésből is bevették a kaput, a 12-8-as félidei hátrány nem adott okot csalódottságra. Ifjabb Kiss a második játékrészben többször is elégedetlenül csóválta a fejét, vagy a nyugodtabb habitusa mellett már a felháborodást jelentő emeltebb hangerővel méltatlankodott egy-két rossz megoldást látva. Az 50. perc környékén kettős emberhátrányba kerültek a magyarok, akkor Dánia meglépett, az 51. percben – a mérkőzésen először – tíz góllal, 23-13-ra vezetett. Két minutummal későbbi találatával Katona Flóra hosszú gólcsendet tört meg. A dánok végül tartották a különbséget, még hozzá is tettek egyet, így 28-17-re nyertek, s az A csoport élén végeztek. „Biztató volt – vágott bele érezhetően jókedélyűen ifjabb Kiss Szilárd. – Nem azonnal alakult ki a nagy különbség, gyakoroltunk, elosztottuk a játékperceket, így kaptunk ki a tavaly Európa-bajnokságot nyerő dánoktól. A norvégok elleni tizenegy gólt fájt, hangot is adtam ennek az érzésnek a lányok előtt, de a mai nem, mert jobban akartak, többet ütköztek, igaz, a támadójáték nem volt elég színes. Délelőtt még keményen edzettünk, elvnek tűztük ki, hogy senki sem játszik negyven percnél többet a meccsen. Hámori Konszuélának még fáj a háta, Tóth Gabriellának pedig a hosszú kihagyást követően még nagy ez a terhelés, ezért előbbit egyáltalán nem küldtem a pályára. Két éve utólag ettük magunkat, amikor öt meccset nyertünk, aztán a nyolcaddöntőben kikaptunk, hogy mit kellett volna másképp csinálni. A vébé olyan, mintha bajnoksággal kezdenénk és kupával végeznénk. Innen következik a lényegi szakasz. Komplett a csapat, nincs sérültünk, hétfőre mindenki rendben lesz, pedig két éve egytől egyig úgy kellett a lányokat összedrótozni. Nekimegyünk a horvátoknak. Nehéz lesz, minden meccs az lesz, de olyan az águnk, hogy úgy érezzük, képesek vagyunk továbbjutni. Nagyon akarnak a játékosok, a horvátok ellen kiderül, mennyire, és hogy helyes taktikát választottunk-e.” Korábbi cikkeinket itt olvashatja: beharangozóMagyarország-ÜzbegisztánMagyarország-AngolaMagyarország-Montenegró, Magyarország-Norvégia

NŐI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, MOSZKVA A csoport, 5. forduló MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 28-17 (8-12) Játékvezetők: Alvarez Mata, Bustamante Lopez (spanyolok) MAGYARORSZÁG: Gercsó, Mistina, Wéninger (kapusok), Bouti 3, Élő 2, Faluvégi 1, Ferenczy, Gerháth 1, Gindeli 1, Katona 1, Monori 1, Pintér 2, Puhalák 1, Szabó 3, Tóth 1 (1). Szövetségi edző: ifjabb Kiss Szilárd DÁNIA: Reinhardt, Vium (kapusok), Bögelund 1, Flader 2, Hald 1, Hansen, Hojlund 2, Holm 1, Jakobsen 1, Johansen 2, Kristiansen 4, Lykkedaard 2, L. Nielsen 1, M. Nielsen 6 (5), Pedersen 1, Pontoppidan 4. Szövetségi edző: Flemming dam Larsen Kiállítások: 14, ill. 2 perc Hétméteresek: 2/2, ill 5/6. A forduló további mérkőzései az A csoportban: Norvégia–Üzbegisztán 54-16 (28-6) Montenegró–Angola 22-22 (11-15)

Az A csoport végeredménye: 1. Dánia 10 pont, 2. Norvégia 8, 3. Magyarország 6, 4. Angola 3, 5. Montenegrü 3, 6. Üzbegisztán 0 A B csoport végeredménye: 1. Dél-Korea 10, 2. Horvátország 8, 3. Brazília 5, 4. Franciaország 5, 5. Ausztria 2, 6. Tunézia 0 A C csoport végeredménye: 1. Románia 9, 2. Németország 9, 3. Spanyolország 6, 4. Argentína 4, 5. Egyiptom 2, 6. Kazahsztán 0 A D csoport végeredménye: 1. Oroszország 10, 2. Svédország 8, 3. Hollandia 6, 4. Japán 4, 5. Kína 2, 6. Chile 0 Nyolcaddöntő: Magyarország–Horvátország