UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-07-14 23:14

Edzésnek jó volt

Tét nélküli mérkőzésen hatpontos vereséget szenvedett a horvátoktól a magyar válogatott a Podgoricában zajló U20-as női B divíziós Európa-bajnokságon, de így is csoportelsőként jutott a négy közé. Szombaton Szlovénia következik. A döntőbe jutásért!

Lakner Gábor Tét nélküli mérkőzésen lépett pályára a magyar válogatott a Podgoricában zajló U20-as női B divíziós Európa-bajnokság középdöntőjében, hiszen Imreh Ajtony együttese már biztosította helyét az elődöntőben, Horvátország pedig semmiképpen sem juthatott a négy közé. Annak megfelelően hiányzott a magyar kezdőötösből Horváth Bernadett: az első számú irányítónk végül egy percet sem játszott, Markó Dorina társaságában melegítőben, a kispadról nézte végig a mérkőzést. A szövetségi edző igyekezett lehetőséget adni azoknak a játékosoknak, akik addig kevesebb időt töltöttek a pályán, és egyébként is elosztotta a játékpercet.
U20 női Magyarország 3
U20 női Magyarország 3
A mérkőzés első félidejében néhány rövidebb periódus kivételével válogatottunk játszott jobban, a védekezéssel nem voltak különösebb problémák, a támadójáték azonban olykor akadozott. Már kilenc ponttal is vezetett (20-11), a horvátok azonban a nagyszünet előtt utolérték, de Weninger Virág 2+1 pontos akciójának köszönhetően magyar vezetéssel mentek pihenni a felek (27-24). A második félidőben jól kezdett a csapatunk, ismét nyolc pontra nőtt a különbség (35-27). Aztán teljesen megállt a támadójáték, a horvátok védekezése is keményebb lett, és a lányok is pontatlanul, sok hibával játszottak. A harmadik negyed végére az ellenfél átvette a vezetést (35-36). A záró negyedben mindkét oldalon sok volt a hiba, kosár annál kevesebb, így a horvátok 45-39-re nyertek a mérkőzést edzésnek felfogó magyar válogatott ellen. Mivel a középdöntős csoport másik mérkőzésén Csehország 75-52-re legyőzte Romániát, válogatottunk csoportelsőként jutott a négy közé. Pénteken szünnap következik az Eb-n, a csapat szombaton 17.45-kor Szlovénia ellen játszik a döntőbe jutásért, ami egyben feljutást is jelent az A divízióba.

U20-AS NŐI B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (MONTENEGRÓ) Középdöntő, E csoport, 2. forduló Horvátország–Magyarország 45-39 (11-18, 13-9, 12-8, 9-4) Magyarország: Horváth K. 2, Bach 2, Dubei 7, Nagy D. 3, Kuttor 5. Cs.: Szeitl 5, Gundel-Takács, Dobos 4, Weninger 11, Solymosi. Szövetségi edző: Imreh Ajtony