UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2016-07-19 20:08

Kezdésnek döntő

Egyetlen magyar atléta volt érdekelt a bydgoszczi junior-világbajnokság első napján: Tóth Lili Anna nagyszerű egyéni csúccsal döntőbe masírozott 3000 m akadályon. Szerdán már hatan is rekortánra lépnek a Lengyák György vezette csapatból.

reb Nem állíthatnánk, hogy zsúfolt program várt a magyar küldöttségre Lengyelországban: a 12 fős társaságból csupán egy sportoló, a 2013-as Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon győztes, egy évvel később, a nandzsingi ifjúsági olimpián pedig bronzérmes Tóth Lili Anna 3000 m akadályon indult a bydgoszczi junior-világbajnokságon.
Tóth Lili Anna Forrás: mob.hu
Tóth Lili Anna Forrás: mob.hu
A dombóvári versenyző a lassú kezdést produkáló első futamban kapott helyet: a kettőből összesen tizenöten jutottak a döntőbe jó helyezéssel, illetve megfelelő időeredménnyel. Tóth sokáig kedvező pozícióban haladt, végül aztán az idővel továbbjutást jelentő hatodik helyen zárt. Az óra ráadásul új egyéni csúcsot mutatott: mától fogva 10:14,18 a legjobbja (jegyezzük meg, Tóth a finálékban szinte minden felülmúlja önmagát). „Kicsit tartottam a reggeli versenytől, de az edzőmmel, Gazsi bá'-val, azaz Fazekas Gáspárral erre is készültünk az otthoni edzéseken. Nagyon mélyről jöttünk vissza, mert egész télen sérült voltam, igazából csak tavasszal tudtuk elkezdeni az érdemi munkát. Örülök az egyéni csúcsnak, s persze a döntőnek” – mondta boldogan a mindig mosolygós leány. Kedden két döntőt rendeztek: a női 10000 m-es gyaloglásban kínai, míg a férfi 10000 m-es futásban kenyai győzelem született. Ami a szerdát illeti, már jóval több magyar között kell megosztani a figyelmet: Szeles Bálint 110 m gáton, Szűcs Noémi 400 m gáton, Pap Kristóf hármasugrásban, Csóti Jusztina 100 m-en, Halász Bence és Rába Dániel pedig kalapácsvetésben méri össze a tudását a riválisokkal. Örömteli, hogy a junior vb-ről közvetít a Eurosport csatorna.

JUNIOR ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, BIDGOSZCZ (LENGYELORSZÁG) A keddi nap győztesei. Férfiak. 10000 m: Rodgers Kwenmoi (Kenya) 27:25,23. Nők. 10000 m gyaloglás: Zhenxia Ma (Kína) 45:18.45