UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-07-20 17:45

Maradt az alsóház

Negyedszer is vesztesen hagyta el a pályát a magyar férfiválogatott a Helsinkiben zajló U20-as A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, így az alsóházban kell tovább küzdenie a bennmaradásért.

Lakner Gábor A keresztjátékkal folytatódott a Helsinkiben zajló U20-as férfi A divíziós kosárlabda Európa-bajnokság, amely azt volt hivatott eldönteni, mely együttesek folytathatják a felsőházban, és melyeknek marad az alsóház. A magyar válogatott a spanyollal került szembe, amely kedden este 90-71-re legyőzte Izraelt, és azzal megnyerte a B csoportot. A két együttes jól ismeri egymást, hiszen a felkészülés során kétszer is összecsaptak. Előbb szoros mérkőzésen, csupán a hajrában fordítva nyertek a spanyolok 69-65-re, másodszor azonban kiütötték válogatottunkat. A 100-62-es eredményt azért árnyalja, hogy sérülések miatt irányító nélkül, mindössze kilenc emberrel játszott Pór Péter együttese.
U20 férfi magyar-spanyol 3
U20 férfi magyar-spanyol 3
Az első percek után még 6-5-re vezettünk, a folytatás azonban a második felkészülési mérkőzést idézte. Nem támadtuk elég agresszívan a gyűrűt, a kinti dobások nem ültek, a spanyolok pedig rendre könnyű kosarakat szereztek. A gondokat tetézte, hogy Olasz Ádám a térdét fogva hamar lebicegett a pályáról, így egyik centerét átmenetileg elveszítette a válogatott. A spanyolok már az első negyedben húszpontos előnyre tettek szert, ami meghatározta a folytatást. Felsejlett bennünk az Eb első két mérkőzése, amelyen nagy zakóba futott bele csapatunk, azonban most volt tartásuk a fiúknak, nem adták fel. Több jó periódusuk is volt, de valahányszor közelebb zárkóztak, a spanyolok megrázták magukat, és visszaállították az első negyedben kialakult különbséget. Az igazsághoz tartozik, hogy az előnyük birtokában nem pörögtek maximális fordulatszámon, és csak a megtartására törekedtek. A győzelemre nem volt esélye a magyar csapatnak, a spanyolok végül 21 ponttal, 87-66-re győztek. Pór Péter együttese így a csütörtöki pihenőnapot követően az alsóházban folytatja. Válogatottunk pénteken 19.45 órakor sorsdöntő mérkőzést játszik Svédország ellen, amelynek a győztese biztosan bennmarad az A divízióban. A vesztes helyzete sem lesz reménytelen, de annak már mindkét további mérkőzését meg kell nyernie a kiesés elkerüléséért.

U20-AS FÉRFI A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, HELSINKI Keresztjáték Spanyolország–Magyarország 87-66 (30-10, 17-16, 20-21, 20-19) Magyarország: Pongó 5, Antóni 16/12, Mócsán 17/6, Andrássy 7, Olasz 1. Cs.: Peringer 5, Horváth K. 2, Krivacsevics 1, Demeter 5/3, Szabó D. 2, Kis R. 5/3, Vágvölgyi. Szövetségi edző: Pór Péter