UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2016-07-28 20:47

Tükörsima továbbjutás

Az elsőnél is simább második nappal folytatódott az ifjúsági öttusázók A korosztályának barcelonai Európa-bajnoksága. A lányok után a fiúk között is mind a négy versenyző továbbjutott, Kállai Ákos szövetségi edző szerint izgalomra pillanatig sem volt ok.

Majer Dániel Burcsik Barmabáson, Szép Balázson, Kardos Bencén és Salga Gergőn volt a sor, hogy a lányok fináléba jutása után szintén hozza a kötelezőt, és egytől egyig kvalifikálja magát a barcelonai ifjúsági A Európa-bajnokság döntőjébe. Ennél simábban nem is sikerülhetett volna.
Burcsik Barnabás szintén nem izgulta túl Forrás: pentathlon.hu
Burcsik Barnabás szintén nem izgulta túl Forrás: pentathlon.hu
Burcsik és Szép az A csoportba, Kardos és Salga a B-be került a selejtezőn, különbség – mondhatni – egyáltalán nem volt a kettő között. Mind a négy magyar magabiztos, nyugodt versenyzéssel jutott tovább. „Nagyon nyugodt nap volt, kiegyensúlyozottan szerepeltek a fiúk. Mind a négyen elképesztően higgadtak voltak, mindegyik számban jól teljesítettek. Egyikben sem kiugróan, de az egyenletesen jó teljesítményüknek köszönhetően arra nem is volt szükség. A víváson már el-el fáradtak a nagy melegben, akárcsak a tűző napon futás közben, de már ott sem kellett száz százalékot nyújtaniuk” – értékelt Kállai Ákos szövetségi kapitány. Ezt a nagy nyugalmat a kapitány szerint a jó felkészültségüknek köszönhetik a legények. „Rendkívül jó fizikai számaik vannak, ha hibáznak mondjuk a lövészet során, akkor nagy futással be tudják hozni, de ahhoz a lelküket is ki kell tenni. Erre ma nem volt szükség, jól vívtak, ügyesen lőttek – bár mindegyiküknek volt egy-egy gyengébb sorozata –, a figyelmük a végére már nem is volt olyan éles, nem kellett túlizgulniuk a versenyt. Az Európa-bajnokság a harmadik napon a lányok döntőjével folytatódik.