UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2016-07-29 22:08

Erőltetett menet

Egy győzelem, egy vereség, csoportelsőség. Így zárt pénteken a fiú U18-as vízilabda-válogatott a Krétán zajló Comen-kupán. A negyeddöntőben Ciprussal játszik.

Pusztai Viola Öt órán belül két mérkőzést játszott le a fiú U18-as vízilabda-válogatott pénteken a krétai Comen-kupán. Így nem csoda, ha a délutáni, Montenegró elleni összecsapásra már kijött a fáradtság, és elszenvedte első vereségét. Igaz, miután a fiúk legyőzték a görögöket, és következő ellenfelük 18-18-as döntetlent játszott a spanyolokkal, már eldőlt, hogy megnyerték az A csoportot. Szóval, a nap a házigazdák ellen indult a viszonylag késői reggeli után, és ahogy a csapat játékosa, Zerinváry Lóránd honlapunknak elmondta, nagyon jól kezdték a mérkőzést, és végig uralták a játékot.
Zerinváry Lórándnak tetszik az új vízilabda
Zerinváry Lórándnak tetszik az új vízilabda
– Támadásban sok minden összejött, és az első félidőben a védekezés is jól ment. A másodikban kaptunk néhány elkerülhető gólt, de elöl továbbra is jól működött a gépezet, a görögök az utolsó másodpercben jöttek hozzánk a legközelebb. Egészen pontosan egy gólnyira, hiszen 17-16-ra nyert Horkai György együttese, amely azért már 17-12-re is vezetett. A szövetségi kapitány a szövetség honlapján meg is jegyezte, hogy a végén kicsit kiengedett a csapat, ám a győzelem még nem forgott veszélyben. A Montenegró ellen kihagyott helyzetek miatt azonban már bosszankodott, hiszen az a rendkívül kiegyenlített mezőnyben bármelyik meccsen megbosszulhatja magát, ahogy most meg is történt. Zerinváry délután pihent, négy társával együtt a lelátóról nézte, ahogy a többiek küzdöttek a montenegróiakkal. És 12-10-re alulmaradtak. A válogatott egyébként tizenöt fővel utazott a rangos tornára, azonban az új szabályok szerint csak tizenegyen játszhatnak, ezért Horkai György forgatja a csapatot. A KSI SE játékosának tetszik az új szabályok alkotta vízilabda, érdekesnek tartja. – Az öt az öt elleni küzdelemben nagyobb helyük van a játékosoknak, és több az egy az egy elleni küzdelem. Védekezésben sokkal hangsúlyosabb a bekk feladata, mert könnyebben elléphet a center. Ha kimarad a helyzet, akkor az ellenfél azonnal fordul, és máris gólhelyzet alakul ki a másik oldalon. A hagyományos pólónál mindenképpen fárasztóbb. Tehát ez a magyarázata a megszokottnál több gólnak. Apropó dobott gólok: a görögök ellen Sugár Péter volt a legeredményesebb négy találattal, Montenegró ellen pedig Vadovics Viktor szerzett hármat. A magyar csapat szombaton a negyeddöntőben 13 órától játszik Ciprussal. Az elődöntőket délután rendezik, a négy között a görög–olasz párharc nyertesével találkozhatnak a fiúk.

COMEN-KUPA, FIÚ U18-AS NEMZETKÖZI TORNA, KRÉTA (GÖRÖGORSZÁG) A csütörtöki mérkőzések. A csoport: Magyarország–Spanyolország 13-11, Görögország–Montenegró 19-18. B csoport: Szerbia–Olaszország 10-9, Horvátország–Ciprus 31-4 A pénteki eredmények. A csoport: Magyarország–Görögország 17-16, Montenegró–Spanyolország 18-18, Montenegró–Magyarország 12-10, Spanyolország–Görögország 15-14.  B csoport:  Horvátország–Szerbia 14-12, Olaszország–Ciprus 23-5 11.40, Szerbia–Ciprus 32-6, Horvátország–Olaszország 10-12 A csoportkör végeredménye. A csoport: 1. Magyarország 6, 2. Montenegró 4, 3. Spanyolország 4, 4. Görögország 3. B csoport: 1. Olaszország 6, 2. Horvátország 6, 3. Szerbia 6, 4. Ciprus 0 Július 30. (szombat). Negyeddöntők: Horvátország–Spanyolország 9.00, Olaszország–Görögország 10.20, Montenegró–Szerbia 11.40, Magyarország–Ciprus 13.00; Elődöntők Július 31. (vasárnap): döntő, helyosztók