UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2016-09-03 19:56

Kettőből kettő

A magyar férfiválogatott második mérkőzését is megnyerte a Bakuban zajló sakkolimpián. A húszéves Rapport Richárd remivel mutatkozott be az éltáblán, a tizenhét éves Gledura Benjámin pedig a második összecsapásán is győzött.

Lakner Gábor A japánok legyőzése után az osztrákok ellen folytatta szereplését a magyar férfiválogatott a Bakuban zajló sakkolimpián. Az első játéknapon pihentetett Rapport Richárd (20) bemutatkozott az éltáblán, Gledura Benjámin (17) pedig bennmaradt a csapatban, és akárcsak tegnap, most is a negyedik táblán kapott lehetőséget Polgár Judit szövetségi kapitánytól. Ezúttal Balogh Csaba pihent az öt magyar sakkozó közül.
Gledura Baku 1
Gledura Baku 1
Rapport Richárd remivel mutatkozott be Bakuban, Markus Ragger ellen világossal ért el döntetlent. A két sakkozó közös története elég régre nyúlik vissza: öt évvel ezelőtt nyolcfordulós pároscsatát vívtak Szombathelyen. Fiatal koruk óta jól ismerik egymást, annak megfelelően nem tudtak váratlant húzni, így maradt a pontosztozkodás. Gledura Benjámin is ismerős ellenféllel találkozott, hiszen Valentin Dragnevvel a júniusi, Celjében megrendezett U18-as csapat Európa-bajnokságon is összecsapott. Benji akkor világossal győzött, most pedig sötéttel tette meg ugyanazt: gyalogvégjátékban kerekedett riválisa fölé. A tizenhét éves egri versenyző esélyesebb volt a mérkőzés előtt, és érett játékkal váltotta valóra a papírformát. Két meccs, két győzelem – ennél jobban nem sikerülhetett volna a bemutatkozás. Berkes Ferenc magabiztosan nyert David Shengelia ellen a második táblán, és Almási Zoltán is hozta a maga partiját Robert Kreisl ellen a harmadikon, utóbbi mérkőzés maratoni, nyolcvanlépéses csatában dőlt el. A magyar válogatott így a második mérkőzésén is 3,5-0,5-re győzött, a következő ellenfél kilétére még várni kell.