UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-09-15 14:28

Európa Debrecenben

Akárcsak tavaly, az idén is elsősorban a bajnokságra való felkészülést segíti az U15-ös Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga a debreceni kosarasoknak, akik a házigazdái lesznek az egy nap múlva kezdődő első idei tornának.

reb Ismét nemzetközi viadalon pattog a labda az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban: pénteken rajtol az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga U15-ös sorozatának első tornája. A házigazda a három nap alatt négy mérkőzésen pályára lépő Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI lesz. Ahogy Cserfalvi István, az U15-ösök edzője mondja, a tavalyihoz hasonlóan nagy becsvággyal várják a fiúk a megméretést:
neuwirth_bence
neuwirth_bence
„Nem régóta élő, de kedves szokásunk, hogy a sportiskola összes kosárlabdacsapata eljön megnézni azt, amelyik éppen játszik, így a fiúk-lányok is szurkolni fognak a srácoknak, nem beszélve a családtagokról, barátokról, osztálytársakról – mondja a szakember. – Mi itt, Kelet-Magyarországon kicsit el vagyunk vágva a többiektől, a mostani bajnokságnak is úgy vágunk, hogy lényegében csak egy felkészülési meccset tudtunk játszani, így nagyon hasznos, hogy most erős ellenfelek ellen mérhetjük le, mit tudunk.” Esztendeje, a közép-európai sorozatban csak a körbeverések miatt lett harmadik az ötös döntőben a gárda. Akkoriban négy magyar klub is indult a korosztályban, ezúttal viszont a Debrecen mellett a Sopron is nevezett, így a környező országok együttesei ellen lépnek pályára (a mostani sorozat második tornáját a Hűség Városában tartják).

Az EYBL-tornán az U15-ösökkel szerepelt Neuwirth Bence és Petrokovits Norisz. E tény csak azért bír hírértékkel, mert bár ennek a korosztálynak a tagja a két kiemelkedő képességű kosárlabdázó, de „feljátszanak” nagyobbakhoz, azonban a hétvégén Cserfalvi is számíthat rájuk.

Akárcsak tavaly, elsősorban ezúttal is arra szolgálnak a meccsek, hogy hangoljanak a hazai kihívásokra. Cserfalvi nem is állít különösebb célt a játékosai elé, talán „csak” annyit, hogy az előttük álló nyolc mérkőzésen lehetőleg (ezúttal négy, majd négy januárban Sopronban) pozitív legyen a mérlegük. Ha netalán bejutnának az U15-ös EYBL döntőjébe, az hab lenne a tortán. Előbb azonban következzen a torta, a cívisvárosban!... A torna programját itt találja.