UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2016-09-22 22:10

Ezüst Otocecből

Második helyen végzett a magyar-tajvani ifjúsági leánycsapat a szlovén nemzetközi utánpótlás-bajnokságon. A döntőben a „mieink” a japán-amerikai vegyes együttessel kerültek szembe, és 3-2-es vereséget szenvedtek.

STJ Pedig nem indult rosszul a találkozó, hiszen Su Pei-Ling 3-0-ra lemosta Takeucsi Kanát. Rögtön jött azonban a japán-amerikai válasz, Kato Juko 3-2-re verte meg Wen Ruei-Linget. A döntő szett igen szorosan alakult, 11-9 lett.
asztali,korda
asztali,korda
Ezután lépett asztalhoz az egyetlen magyar szereplő, Korda Kitty, akinek Wang Amy volt az ellenfele. Az első játszma a magyar játékos 11-7-es sikerét hozta, a második ugyanezzel az eredménnyel úszott el. A harmadik hozta a legnagyobb csatát, ekkor Korda 14-12-re diadalmaskodott. Ez a részsiker azonban igencsak sokat kivehetett belőle, mert a negyedik játszmában igen simán, 11-1-re alulmaradt. A mindent eldöntő ötödik felvonás újra nagy csatát hozott, és csodálatos feltámadást hozott, hiszen végül Korda ünnepelhetett, aki 11-8-ra diadalmaskodott, s ezzel a magyar-tajvani csapat összesítésben 2-1-re vezetett. A folytatás azonban már nem sikerült ilyen jól. Takeucsi Kana 3-1-re verte meg Wen Ruei-Linget, majd a sorsdöntő ütközetben Kato Juko 3-2-re legyőzte Su Pei-Linget, így a végeredmény is 3-2- lett a japán-amerikai csapat javára. A szlovén nemzetközi utánpótlás-bajnokságot az ifjúságiak és a serdülők részére rendezték meg Otocecben, de a magyarok csak az ifjúsági korosztályban indultak. Korda Kitty a Statisztika PSC asztaliteniszezője.