UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-10-08 13:37

Dalma-diadal Ausztráliában

Párosban már bajnok Gálfi Dalma az ausztráliai Toowoombában, ám az egyes fináléjában is érdekelt a 18 éves magyar teniszező a 25 ezer dollár összdíjazású felnőttviadalon. A diadalért a magyar lánynak a nála a profik között jócskán hátrébb jegyzett Katy Dunne következik.

reb Gálfi Dalma augusztusban ünnepelte a 18. születésnapját, így a kora alapján az idén még versenyezhetett volna a juniorok között, de a tavalyi sikerek, a US Open korosztályos viadalának megnyerése után befejezte a szereplést a korosztályban, és 2016-ban már csak a felnőttek között teniszezett.
galfi_dalma_bukfurdo
galfi_dalma_bukfurdo
A profik világában  korábban is kipróbálta magát, egy éve októberben megnyerte a 15 ezer dollár összdíjazású Tweed Heads-i tornát, illetve a 25 ezres cairnsi viadalt. Az ősszel újra a sikerek felé vette az irányt, s visszatért Ausztráliába. A teniszvilág krémje ilyenkor a Távol-Keleten szerepel, így a kenguruk földjén kevésbé erős mezőnyben könnyebb pontokat szerezni. Gálfi a múlt héten, a Brisbane-ban rendezett 25 ezres versenyen a második körben búcsúzott, most azonban már sokkal jobban ment neki a szintén 25 ezres viadalon, Toowoombában. Hetedik kiemeltként előbb 6-2, 6-2-re győzte le a lengyel Katarzyna Kawát, majd a 16 között a hazai pályán szereplő Storm Sanders (6-4, 7-5) sem jelentett akadályt. A nyolc között még nagyobb skalpot gyűjtött be a profi-világranglistán 251. magyar, hiszen a torna negyedik kiemeltjét, a japán Miju Katót múlta felül 6-4, 6-3-ra. Az elődöntőben nagyobb csata várt rá, hiszen a tornán másodikként rangsorolt amerikai Asia Muhammad ellen lépett pályára. Az első játszma az ellenfélé lett, de Dalma képes volt fordítani, így 4-6, 6-4, 6-3-as sikerrel került a fináléba. A tornagyőzelemért a brit Katy Dunne-t kell felülmúlni, amire reális esély mutatkozik, hiszen a 21 éves ellenfelet jóval Gálfi mögött (347.) jegyzik a rangsorban. Nem elhanyagolható siker, hogy a magyar lány párosban ugyancsak érdekelt volt, s a szlovák Viktoria Kuzmovával révbe is ért: négy meccsből hármat két szettben húzott be a kettős, így a finálét is a másodikként rangsorolt Gabriela Ce, Tereza Mihalíková brazil, szlovák duó ellen.