UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-10-14 14:14

Most jön a neheze

A fiúválogatott után az U17-es leányok is sikerrel vívták meg az Európa-bajnoki selejtezőt, és ugyancsak továbbjutottak a tavaszi elitkörbe. Schumi Dorottya együttese két győzelemmel és egy döntetlennel zárta a Bükön rendezett minitornát.

Majer Dániel Sikerrel vette az akadályt az U17-es leány labdarúgó-válogatott, és a négy csapatos büki minitornán továbbjutott az Európa-bajnoki selejtező tavaszi elitkörébe. Az első tétmérkőzéseiket játszó lányok két magabiztos győzelemmel és egy eseménydús döntetlennel a második helyen zártak.
A lengyelek (piros-fehérben) ellen Forrás: mlsz.hu
A lengyelek (piros-fehérben) ellen Forrás: mlsz.hu
„Az elitkörbe mindenképpen szeretnénk bejutni” – nyilatkozta Schumi Dorottya szövetségi edző a tornát megelőzően. Az együttes az azeriek ellen kezdett, és magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott, végig uralva a találkozót. „Ez volt a lányok első tétmérkőzése, újdonságot jelentett számukra, de nagyon akarták a sikert. A vezetés birtokában sem lehettünk nyugodtak, mert az azerieknek is akadtak lehetőségeik, de végül mi bírtuk jobban” – nyilatkozta Schumi Dorottya a találkozó után. A második, észtek elleni mérkőzésen már az elitkörbe jutás volt a tét, melyet győzelemmel harcolhatott ki a magyar válogatott. A játék képe hasonlított az azeriek ellenihez, a hazai együttes irányított, ez alkalommal megszerezte a vezetést, végül pedig 3-1-re nyert. Az utolsó találkozón a csoportelsőség volt a tét. A lengyelek a korábbi két ellenfélhez képest más színvonalat képviseltek. Ez alapján kisebb meglepetést jelentett, hogy már a 3. percben Stasiak öngóljával vezetést szereztek a magyarok. Ahogy az várható volt, a játékot ezt követően a rivális irányította, gólt azonban így is nekünk sikerült lőni Vachter Fanni révén a 25. percben. A lengyelek nem adták fel, a második félidő közepére egyenlítettek, a 67. percben Váradi Ráhelt ráadásul kiállították. A csapat dicséretére legyen mondva, emberhátrányban is tartotta magát, és kihúzta 2-2-es döntetlennel a mérkőzést, a csoportelsőségről viszont lecsúszott. „Elégedett vagyok az egész tornával, az utolsó találkozón megmutatta a csapat az erejét azzal, hogy emberhátrányban sem kapott gólt. Némileg szerencsés volt a sorsolásunk, az azeriek és az észtek sem képviseltek komolyabb játékerőt.” A tavaszi elitkörben – ahonnan már közvetlenül az Eb-re lehet jutni – azért más lesz a színvonal. „Sokkal nehezebb feladat vár ránk, nagyobb iramú mérkőzéseken kell majd bizonyítanunk, ráadásul egy hét alatt három alkalommal. Addig is minden – a mostanihoz hasonló – sikernek örülni kell, mert ez viszi előre a magyar női labdarúgást.”