UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-10-16 18:28

(Hiper)aktív pihenés

Évek óta visszatérő sérülése miatt a 17 éves Lakatos Rita minden korábbinál hosszabb időt hagyott ki, igaz, a sokféle különedzés okán talán többet gyakorolt, mint kézilabdás társai a Győri Audi ETO-ban. Szavakkal nehéz visszaadni, mennyire várja, hogy újra élesben a pályán lehessen.

reb Hosszabb ideje már sem a Győri Audi ETO mérkőzésein, sem a juniorválogatottban nem láttuk Lakatos Ritát. Márpedig a 17 éves Rába-parti irányító utóbbi gárdában alapvetően kihagyhatatlan, s klubja felnőttcsapatában is egyre többször számítanak rá. Az ok prózai: sérülés.
lakatos_rita
lakatos_rita
„Többször hagytam már ki egy-egy hetet, csonthártyagyulladás miatt – kezdi Rita. – Tipikus sérülés, szinte minden kézilabdás lány megküzd vele, csakhogy nekem másfél év alatt hatszor is előjött. Mindkét lábamon, gyanúsan gyakran. Az ifjúsági világbajnokságon is fájt, onnan visszatérve kaptam egy hét pihenőt, akkor nem volt bajom, viszont az alapozás megkezdése után két héttel megint fájt. Ambros (Martín, a győri edző – A szerk.) és a doktorok azt mondták, elég volt, meg kell találni, miért újul ki állandóan.” A röntgen semmit sem mutatott, az MR-vizsgálat viszont megállapított, hogy ödémás a láb, amely a fáradásos törés előtti állapot. Ezért aztán kezelések következtek, ultrahangos és gyógyszeres. Három hétig szinte egyáltalán nem terhelhette az alsó végtagokat, a rövidebb utakat sem volt ajánlatos gyalog megtenni. A „pihenő” során sem akart elmaradni a többiektől, így felsőtestre edzett, úszott, székről dobált, s végignézte az edzéseket, hogy taktikailag ne essen ki a ritmusból. „A különféle edzések, pluszmunkák miatt szinte többet edzettem, mint alapjáraton tettem volna” – jegyzi meg mosolyogva. A következő hét lesz a próba, amikor már komolyabb terhelés kap, s ha minden rendben megy, visszatérhet a pályára, azaz kvázi elkezdheti az évadot. „Húh, hihetetlenül várom már! Nem kellett annyit kihagynom, mint például annak, aki keresztszalag-szakadást szenvedett, de közben meg, amióta kézilabdázom, nem maradt ki egy-másfél hétnél több, úgyhogy már nagyon vágyom a pályára!” Mivel azelőtt kidőlt a sorból, hogy elkezdődött volna a bajnokság, még nem volt lehetőség tisztázni, melyik csapatban számítanak rá, a felnőttek között szerepel-e, s ha igen, mennyit a korosztályos együttesben.