UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-10-20 18:56

Elszalasztott esély

Az U17-es után az U19-es leányválogatott is megkezdte szereplését a tavaszi elitkörre kvalifikáló Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Montenegróban zajló megmérettetés első mérkőzésén a szlovákokkal találkozott Turtóczki Sándor együttese, és játszott 1-1-es döntetlent. De akár a három pont is meglehetett volna.

Majer Dániel Nyugodtan kijelenthető: elszalasztott győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtező minitornát az U19-es leányválogatott Podgoricában. A csapat Montenegróval, Dániával és Szlovákiával szerepel egy csoportban, amelyből az első két helyezett jut tovább a tavaszi elitkörbe. Turtóczki Sándorék a szlovák együttes ellen kezdtek... És fontos három pontot engedtek ki a kezükből.
Fehérben a gólszerző Krascsenics Forrás: mlsz.hu
Fehérben a gólszerző Krascsenics Forrás: mlsz.hu
Az utolsó simításokat az osztrákok elleni párosmérkőzés során tette meg a csapat, a sógoroktól elsőre 3-0-ra kikapott, másodjára 0-0-s döntetlent játszott. Turtóczki Sándor akkor elmondta: a selejtezőben a dán és a szlovák együttes is az osztrákokéhoz hasonló játékerőt képvisel. Ezt bizonyították is északi szomszédaink: a találkozó nagy részében uralták a középpályát, de játékban nem tudtak a magyar együttes fölé nőni, amely védekezésben és támadásban is jól teljesített. A kiegyenlített küzdelem a 66. percben billent a magyar csapat felé: megszerezte a vezetést. Süle Dórának sikerült lefordulnia emberéről, majd kiugratnia Krascsenics Petrát, aki lövőcsel után jobb belsővel lőtt a kapuba. Fél lábbal már átléptek a győzelem kapuján a magyar lányok, amikor a 80. percben Süle Dóra begyűjtötte második sárga lapját, emberhátrányba hozva csapatát. Alig több mint tíz percet kellett volna még kihúzni, Sluková a 86. percben azonban másképp gondolta, és megszerezte az egyenlítést a szlovákoknak, 1-1-re mentve a találkozót. „A helyzetek alapján nyerési esélyt szalasztottunk el egy kiegyenlített mérkőzésen. Annak ellenére, hogy a középpályán fölénk nőtt az ellenfél, három, négy gólszerzési lehetőséget is kihagytunk. Szerencsés perdítéssel tudtak egyenlíteni a szlovákok, mi pedig nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a továbbjutást illetően, de nem adjuk fel” – értékelt Turtóczki Sándor az mlsz.hu-nak. Folytatás szombaton délután 13 órakor a házigazda Montenegró ellen.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ MINITORNA, MONTENEGRÓ Magyarország–Szlovákia 1-1 (0-0) Gól: Krascsenics (66.), illetve Sluková (86.) Magyarország: Varga Luca – Rozmis Gabriella, Csigi Eszter, Németh Hanna, Pilán Tímea – Turányi Lilla – Szakonyi Emese (Gelb Mónika 91.), Gruber Brigitta (Kiss Gabriella 46.), Zágonyi (Kis Stella 70.), Krascsenics Petra – Süle Dóra