UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-10-27 14:53

A Bologna – Ádám nélkül

Nagy Ádám-függővé vált a Bologna? Érdekes statisztika látott nemrég napvilágot: a Bologna labdarúgócsapatának lényegesen rosszabb a gólkülönbsége a nyáron szerződtetett, korábbi ferencvárosi középpályás nélkül, mint vele. Ádám tíz bajnokijából eddig mindössze kettőt játszott végig, legtöbbször a második félidőben lecserélik, ilyenkor pedig többnyire jön a feketeleves.

Majer Dániel Rosszabbul megy a Bolognának Nagy Ádám nélkül, mint vele. A Serie A tizedik fordulóját követően nyugodtan kijelenthetjük, hogy a fiatal magyar középpályás olyannyira alapemberré vált csapatában, hogy a gárda mostanra megérzi a hiányát, amikor ugyanis nincs a pályán, rosszabb a csapat gólkülönbsége.
Kulcsjátékossá vált Forrás: rangado.hu
Kulcsjátékossá vált Forrás: rangado.hu
Ádám nagyon hamar beilleszkedett új klubjába. A Corriere dello Sport nemrég arról írt, hogy kiemelkedő edzésmunkájával mára teljes mértékben elnyerte Roberto Donadoni vezetőedző bizalmát, aki mostanra megtalálta a 21 éves játékos helyét a csapat 4-3-3-as játékrendszerében. A korábbi fradista a dinamizmusával, a 85 százalékos passzpontosságával a középpálya szíve, 1,8 milliós vételára pedig már most a duplájára emelkedhetett. A lap egyenesen odáig ment, hogy Ádám jelenleg aranyat ér az olasz élvonalban. Nos, úgy tűnik, nemcsak aranyat, de pontokat is. Ádám az eddigi tíz bajnoki forduló maximális 900 percéből mindössze 687-et töltött a pályán, volt, hogy csereként számoltak vele, de az esetek többségében kezdett, és később hozta le Donadoni mester. És ami a sokatmondó adat, hogy vele a pályán a csapat gólkülönbsége pozitív, 10-7-es, míg nélküle mindössze egy lőtt gól szerepel a gárda neve mellett a hét kapottnak a társaságában. Azt az egyet Mattia Destro szerezte még az első fordulóban, a tíz kör után jelenleg a tabella utolsó helyén győzelem nélkül, két ponttal álló újonc Crotone ellen, hazai pályán. Ádámot akkor a 78. percben cserélte le Donadoni, a helyére érkező Dzemaili pedig remek húzásnak bizonyult, ő adta a gólpasszt Destrónak a 86. percben. A későbbiekben viszont ilyenre nem sok példát láttunk, következett a vereség a Torino ellen, a magyar játékos 3-1-es hátrányban szállt be, a vége 5-1-lett. A Cagliari elleni 2-1-es győzelem alkalmával mindhárom találat idején a gyepen volt, a negyedik fordulóban, a Napoli elleni idegenbeli találkozón viszont 1-1-nél a csere sorsára jutott. Hiába sikerült egyenlítenie a csapatnak a második félidőben az ő gólpasszából (amelynek egyébként nem sok köze volt Verdi siksergős bombájához, ezt Ádám is hangsúlyozta), a lehozatalát követően végül 3-1-re kikapott. Következett a Sampdoria elleni 2-0-s győzelem, majd az Inter elleni bravúros döntetlen, Ádám mindkét mérkőzésen az összes gól idején játszott, nem úgy a Genoa elleni hazai vereség során, amikor a félidőben lecserélték, a Genoa pedig a 77. percben lőtt góllal megnyerte a mérkőzést. A Lazio elleni döntetlen során először játszott végig, a rómaiak 97. perces egyenlítő találatáról nem tehetett, a tizenegyest Adam Masina butasága hozta össze. A következő, Sassuolo elleni bajnokin már a 10. percben vezetést szerzett a Bologna, Ádámot a 70. percben Pulgar váltotta és hogy, hogy nem, jött a menetrendszerű egyenlítő találat Matri révén, így ismét elúszott a győzelem. A szerda esti, Chievo elleni hétközi bajnokit 1-1-el zárta a Bologna, Ádám másodszor szerepelt teljes mérkőzésen a csapatban. A whoscored.com internetes portál 6,6-os osztályzatot adott a teljesítményére, 94 %-os passzpontosságával pedig ezúttal sem szégyenkezhetett. Az értékelés alapján most ugyan nem került csapata legjobbjai közé, de lehet, hogy a társai már annak is örültek, hogy végigjátszotta a 90 percet, mert ki tudja, mi lett volna, ha lecserélik.