UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Szakszemmel

2016-11-02 09:00

Konferencia klasszis előadókkal

Szilágyi Áron, Kökény Beatrix, Rátgéber László, Kercsó Árpád, dr. Tiszeker Ágnes és még sokan mások… Ahogyan az elmúlt öt évben, az idén is klasszis sportolók, neves edzők, a sporttudomány jeles képviselői és a sportirányítás vezetői adnak elő az Utanpotlassport.hu, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Decathlon közös szervezésében tartandó utánpótlás-nevelési konferencián. A december 5-i, budapesti rendezvényre már megkezdődött a jelentkezés.

UP-info A szervezők szándéka szerint ebben az esztendőben is csupán a helyszín változik, a színvonal marad. Az Egy nap az utánpótlásért címet viselő konferenciának ezúttal az Üllői úti Hunguest Hotel Millennium ad otthont, s a remények szerint – a hagyományoknak megfelelően – telt házas rendezvényen három fő témakört veséznek majd ki a felkért előadók a közönség aktív közreműködésével.
Szilágyi Áron nem először ad elő honlapunk utánpótlás-konferenciáján
Szilágyi Áron nem először ad elő honlapunk utánpótlás-konferenciáján
A délelőtt részben a fair play-é lesz a főszerep, pontosabban arra próbálnak választ adni a téma legavatottabb szakértői, hogy a sportszerűség egyáltalán értelmezhető fogalom-e még a jelenlegi korban; milyen tényezők segítik elő vagy éppen akadályozzák meg az érvényesülését; a sportvilág mely szereplőinek van fokozott szerepük a tizenéves versenyzők sportszerűségre nevelésében. Kamuti Jenőnek, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökének felvezetője után ott lesz a színpadon a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, a korábbi konferenciák egyikén előadóként már debütáló Szilágyi Áron, a ma már szülőként és sportvezetőként is érintett korábbi olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, Kökény Beatrix, a keménységéről, ugyanakkor kérlelhetetlen sportszerűségéről ismert jégkorongedző, a hazai hokiutánpótlás legendás trénere, Kercsó Árpád, valamint dr. Budavári Ágota sportpszichológus, a doppingellenes szakma legismertebb személyisége, dr. Tiszeker Ágnes, továbbá a nem is olyan régen még játékvezetőként tevékenykedő kosárlabda-szövetségi főtitkár, Bodnár Péter. Az ebédszünetet követő délutáni folytatásban a költségvetési pénzek leghatékonyabb felhasználási módjaival kapcsolatban juthat hasznos tanácsokhoz a várhatóan utánpótlás-nevelő edzőkből, testnevelő tanárokból, sportvezetőkből és „gyakorló” szülőkből álló közönség. Megosztja majd ez ügyben szerzett tapasztalatait a hazai kosárlabdasport emblematikus mestere, Rátgéber László, aki rendkívül sikeres sportági akadémiát működtet Pécsett, elmondja gondolatait Sinka László, a sportlövők főtitkára, Győrfi János, a kézilabda-szövetség elnökségi tagja és Lévai Zoltán, a kisvárosból indulva a nemzetközi korosztályos események dobogóját rendre kibérelő dorogi birkózók vezetőedzője is. A program zárásaként részint arról lesz szó, hogy milyen eredményeket értek el a magyar korosztályos sportolók a lassan elköszönő esztendőben, részint pedig arról: mi változik az utánpótlás-nevelésben az után, hogy a terület a MOB-tól az EMMI-ben létrejövő helyettes államtitkárság irányítása alá kerül? Ez utóbbi témáról először ezen a konferencián beszél majd a nyilvánosság előtt az államtitkárság képviselője. Ahogyan a korábbi öt esztendőben, ezúttal is kerekasztal-beszélgetés zárja a délelőttöt és a délutánt egyaránt: az előadók – ígéretük szerint – a hallgatóság egyetlen kérdése elől sem térnek ki. A dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Borkai Zsolt MOB-elnök fővédnökségével zajló, évről évre a legsikeresebb utánpótlás-nevelési konferenciaként számon tartott rendezvényre IDE kattintva már lehet jelentkezni, s ott a részletes programot, valamint a részvételi tudnivalókat is megtalálják.