UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2016-11-18 13:34

Világbajnoki stoptábla

Egy-egy meccset nyert és veszített Patakfalvy Luca (46 kg) a Kanadában, Burnaby-ben zajló taekwondo junior-világbajnokságon. A képet árnyalja, ha hozzátesszük, hogy szoros csatában, a későbbi aranyérmestől kapott ki a 16 között.

UP-info Négyfős küldöttség utazott el néhány napja a tengerentúlra, Burnaby-ba, ahol szerdán kezdődött el a junior taekwondósak idei legfontosabb versenye, a világbajnokság. A nyitónapon nem volt magyar érdekelt, csütörtökön viszont tatamira lépett Patakfalvy Luca (46 kg).
patakfalvy_luca_vb
patakfalvy_luca_vb
A versenyző egy éve junior Európa-bajnokságot nyert, s az esélyeknek megfelelően sikerrel vette az első akadályt a 32 között: 2-1-re múlta felül a dominikai Pena Garciát. A sorsoláskor aztán nem állt mellé a szerencse, hiszen a folytatásban a legnehezebb ellenfelek egyikét, a thaiföldi Napaporn Charanawát kapta meg. Patakfalvy kiegyenlített küzdelmet vívott a két évvel ezelőtti korosztályos vb ezüstérmesével. Az összecsapás 1-1-re végződött, és a ráadásban sem született döntős, mégis az ázsiai jutott tovább, mert volt egy olyan pontot nem érő találata, amit regisztrált az elektronikus rendszer. Hogy milyen erős ellenféllel küzdött meg a magyar lány, azt jól mutatja, hogy Charanawa az óriási küzdelemben megszerzett továbbjutást követően meg sem állt a végső győzelemig, s az odáig vezető úton többet között a felnőtt Ázsia-bajnokot is búcsúztatta. „Egyedül Luca tudta megszorítani a világbajnokot – idézte Tóth Balázst, a válogatott edzőjét a szövetség honlapja. – Eredményes volt a munka, amit elvégeztünk, s csak a sorsoláson múlt, hogy nem jutott messzebb Luca, de minden mérkőzésből tanulunk. Megyünk előre, mert a jövő a kezünkben van.” Pénteken (magyar idő szerint este-éjszaka) Egyházas András (63 kg) és Práth Bence (59 kg) kezdi meg a vb-t, míg szombaton Gadácsi Dorottyáért (63 kg) lehet szurkolni. Az elődöntőket és a döntőket itt nézheti élőben.