UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-12-14 09:07

Tornadömping

Balkán-kupa után Olimpiai Reménységek Versenye – ez az U16-os kosárlabda-válogatottak év végi programja, aminek a következtében a csapattagoknak csupán négy napos lesz az idei ünnepi pihenő.

Lakner Gábor Ahogy azt már megszokhattuk, ismét mozgalmas lesz az év utolsó hónapja az U16-os kosárlabda-válogatottak tagjainak. A Váradi Attila vezette fiúk és a Mészárosné Kovács Andrea által irányított lányok egyaránt két felkészülési tornán játszanak a következő hetekben. Előbb Románia felé veszik az irányt, ahol a Balkán-kupán szerepelnek, majd a két ünnep között Lengyelországba kirándulnak az Olimpiai Reménységek Versenyére (ORV).
U16 fiú magyar-angol 3
U16 fiú magyar-angol 3
A hagyományos Balkán-kupát december 17-21-én rendezik meg Bukarestben. A fiúk ellenfele a házigazda Románia mellett Bulgária, Szerbia és Törökország lesz, a lányok pedig Törökországgal, Bulgáriával, valamint a románok első és második csapatával csapnak össze. A fiú- és a leánytornát is körmérkőzéses rendszerben bonyolítják le, tehát mindkét együttesünkre négy mérkőzés vár a román fővárosban. A két ünnep között Lengyelországban, az ORV-n folytatják a csapatok, a fiúk Koninban lépnek pályára december 27-29-én, az egy nappal később kezdő lányok pedig Żyrardówban játszanak december 28-30-án. A két, autópályával összekötött, közép-lengyelországi város mintegy 180 kilométerre fekszik egymástól, a kettő között nagyjából félúton található Łódź. A magyarok mellett mindkét nemben Lengyelország, Csehország és Szlovákia alkotja a mezőnyt, és akárcsak a Balkán-kupán, ott is körmérkőzéses rendszerben dőlnek el a helyezések. A csapatok három-három mérkőzést játszanak, mielőtt hazaindulnak. „Nem tudjuk kiélvezni az ünnepeket, hiszen csak négy napot töltünk otthon a két torna között. A tervek szerint a Balkán-kupán a fiatalabb játékosok vesznek részt, és aki nagyobb terhelést kap a klubjában, az főként a lengyelországi ORV-n szerepel ” – mondta korábban honlapunknak az erőltetett decemberi menetről Mészárosné Kovács Andrea, az U16-os leányválogatott szövetségi edzője.