UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2017-01-27 21:18

Átok a fiúváltón

Liu Shaoang és Jászapáti Petra mindhárom egyéni számában (500, 1000 és 1500 méter) magabiztosan jutott tovább az Innsbruckban zajló junior rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon. Esés miatt ugyanakkor nem lépett elődöntőbe a fiúváltó.

reb Ahogyan arra számítani lehetett, a felnőttek között is éremszerzésre bármikor képes Liu Shaoang és Jászapáti Petra magabiztosan korcsolyázott Ausztriában, ahol mindkettő élete utolsó short track junior vb-jén vesz részt. Első vagy második helyekkel, de magabiztosan léptek az elődöntőbe (1500 m) vagy a negyeddöntőbe (500 és 1000 m).
Liu Shaoang mindhárom egyéni számban magabiztosan versenyzett Fotó: sportfaktor.hu
Liu Shaoang mindhárom egyéni számban magabiztosan versenyzett Fotó: sportfaktor.hu
Bánhidi Ákos, a válogatott edzője dicsérte Sziliczei-Német Rebekát, aki ugyancsak mindegyik számában továbbjutott. „Komoly teljesítmény ez a kis fiataltól” – jegyezte meg a szakember, aki ugyanezt mondhatta el a fiúk közül Sziklási Andrásra is. A harmadik magyar lány, Bácskai Sára Luca egy, Bánhidi általa részletezni nem kívánt egészségügyi-fiziológiai problémával küzd, ezért sikerült „csupán” 1000 m-en a negyeddöntőbe jutnia. A fiúk között a harmadik egyéni induló magyar, Tiborcz Dániel mindhárom távon becsülettel helytállt, de nem volt esélye a továbblépésre. A napot a váltóversenyek zárták: a lányok (a felsoroltak Túri Annával kiegészülve) magabiztos futamgyőzelemmel kerültek az elődöntőbe, a fiúknak (a hármas mellé Talabos Attila érkezett) viszont esés miatt nem sikerült ugyanez. „Bár edzőként nem mondhatom ezt, nagyon csalódott vagyok. Sajnálom a történteket, mert bármire képes lett volna ez a váltó. Csakhogy Bandi (Sziklási András – A szerk.) elesett, így nem sikerült elérni az elődöntőt. Olyan, mintha évek óta átok ülne a fiúváltón. Igaz, ha hímzőszakkörre járnánk, akkor legfeljebb az ujjunkat szúrnánk meg, ebben a műfajban benne van az esés” – zárta napi beszámolóját Bánhidi Ákos. A részletes eredményeket ezen a felületen éri el.