UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-01-31 20:48

Vereség az élcsapatoktól

A férfi junior kézilabda-válogatott a Telekom Veszprémtől, a női u19-es csapat pedig az Győri Audi ETO-tól szenvedett vereséget Balatonbogláron. A soros felkészülési mérkőzésen mind a négy csapat kulcsjátékosokat nélkülözött.

reb A papíron a lehető legerősebb ellenfelek ellen szerepelt a férfi és női junior kézilabda-válogatott: a srácok a Telekom Veszprém, a lányok a Győri Audi ETO ellen léptek pályára a soros balatonboglári felkészülési mérkőzésen.
pankotai_luca_csehp01
pankotai_luca_csehp01
A kronológiát követve kezdjük a lányok találkozójával. A szakértő és kevésbé szakértő szemek mindkét oldalon hiányzókat fedezhettek fel. A Rába-partiak csupán tizenkét játékossal érkeztek, s több utánpótlás korú kézilabdázó is lehetőséget kapott Ambros Martíntól. Hajdu János, a juniorválogatott szövetségi edzője sem a teljes kerettel dolgozott, Lakatos Rita például sérülés miatt hiányzott, többeket pedig a klubjuk nem engedett el a meccsre. A csikócsapat jól kezdett, tartotta a lépést a Győr Bajnokok Ligájában is szereplő játékosainak sorával. A félidőben is csupán három góllal vezetett a neves rivális. A második felvonásban Ambros Martín több fiatalt is pályára küldött, de Hajdu János, a juniorválogatott szövetségi edzője is rotálta a csapatot, amely végül vállalható, 31-24-es vereséget szenvedett. Hajdu mester azonban nem volt elégedett az eredménnyel. „A Győr erős sorával jól bírtunk, viszont a fiatalok alkotta hetest le kellett legyőzni, és akkor kisebb lett volna a különbség.” A kérdésre, hogy a lányokban dolgozott-e plusz izgalom, amiért a Győr ellen játszottak, a tréner megszokott kedélyes stílusával felelt. „Látta a nadrágjukat? Be voltak tojva. Több újoncot is avattunk, idegeskedtek, a megoldásokon is látszott, hogy stresszesebbek.” A kapus Herczeg Lili először szerepelt a juniorválogatottban. „A mérkőzés előtt kaptam meg az év serdülőjátékosának járó díjat, de korábban nem gondoltam volna, hogy pályára lépek. Alig akartam elhinni, hogy mégis játszhatok. Nagyon-nagy élmény volt a győriek ellen védeni.”
pasztor_rozsavolgyi_csehp
pasztor_rozsavolgyi_csehp
A férfi juniorválogatott a Veszprémmel, pontosabban a Veszprém B-vel csapott össze: a magyar bajnokcsapatban még pihenőjüket töltötték a vb-n járt kézilabdázók, így az U21-esek javarészt saját korukbeliek ellen szerepeltek. A felállásnak megfelelően kiegyenlített csatát hozott az első játékrészt, a házigazda fiatalok többször vezettek is. A második játékrészben aztán tartósan elléptek a vendég bakonyaljaiak. A közönségnek élvezetes, szoros mérkőzésen 31-27-re győzött a felnőttbajnoki éllovas. „A nevében Veszprém és a nevében juniorválogatott csapott össze – kezdte értékelését Gyurka János, a férfiválogatott szövetségi edzője. – A világbajnokságon szereplő játékosok pihenőjüket töltik, nálunk is akadtak hiányzók. Persze hasznosabb volna, ha a teljes keretre számíthatnék, de ezekből a mérkőzésekből is lehet tanulni. Ami a játékunkat illeti, kimaradtak ziccerek, nem volt teljes a koncentráció.” A junior kézilabda-válogatottak „félig” játszanak az évadban: mindig az élvonalbeli riválisok látogatnak el Balatonboglárra. Nincs visszavágó, és így az eredmények nem befolyásolják a bajnokság sorrendjét.

JUNIORVÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK Férfi U21-es válogatott–Telekom Veszprém 27-31 (16-17) Balatonboglár, játékvezetők: Sándor, Szabó Magyarország U21: Pásztor, Rózsavölgyi (kapusok), Borzas 5, Csomor 2, Gábor 2, Kecskeméti 4, Kerkovits 2, Kovács M. 2, Nemes R. 1, Ménfői, Mikita B. 3 (1), Szilágyi, Tóth M., Török Á. 6. Szövetségi edző: Gyurka János Veszprém: Borbély, Szél (kapusok), Fekete 1, Gulyás, Gyene 2, Kristóf 1, Milasevic 2, Molnár 3, Szakály 1, Szeitl E. 7, Tóth A. 8 (3), Ubornyák 6. Edző: Xavi Sabaté Kiállítások: 6, ill. 4 perc Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3 Női U19-es válogatott–Győri Audi ETO 24-31 (12-15) Balatonboglár, játékvezetők: Marton, Szabó Magyarország U19: Herczeg, Hlogyik, Suba (kapusok), Dányi, Faluvégi 5 (2), Fodor 6, Giricz, Háfra, Márton 3, Nagy L., Pankotai 6, Pásztor, Román 1, Szabó K., Tóvizi 1, Vámos 2 (1), Vörös. Szövetségi edző: Hajdu János. Győr: Kiss É., Binó (kapusok), Afentáler, Amorim 3 (1), Elghaoui 6, Hársfalvi 3, Hudák 2, Moharos 1, Orbán 4, Pál 7 (4), Tomori 5 (1), Varga E. Edző: Ambros Martin. Kiállítások: 4, ill. 12 perc Hétméteresek: 6/4, ill. 8/6