UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-02-05 20:59

Molnár-siker a Molnár-viadalon

Teljes magyar sikert hozott a BVSC-Zugló budapesti bázisán rendezett, nemzetközi Molnár János asztalitenisz-emlékverseny ifjúsági száma: Molnár István Patrik a döntőben Juhász Patrikot múlta felül, míg Molnár Dávid ír riválissal együtt harmadik lett.

reb A szombat esti Mementót követően már csak egy korosztály megméretése, az ifjúságiak viadala maradt vasárnapra a Molnár János-emlékversenyen. A BVSC-Zugló viadalra utazva autóbalesetben, 13 évesen elhunyt asztaliteniszezőjének emlékére immár huszonkettedszer rendezték meg az eseményt, amely ugyan ranglistapontokat nem adott, mégis erős nemzetközi mezőnyt vonzott.
Az ifjúságiak között eséllyel indult a Jászkun Volán fiatalja, Molnár István Patrik, aki eredményre váltotta a kiemelést, s győzött. Hogy a sikerig vezető út mégsem volt sima, arról nem sokkal a verseny befejezte után ő beszélt a honlapunknak: „A csoportkörben és a főtábla első néhány körében nem akadt gondom, viszonylag könnyedén nyertem meg a mérkőzéseimet. Az elődöntőben viszont Molnár Dávid ellen bajba kerültem, egy-nullára vezetett ellenem, de fordítottam.” A döntőben ismerős hazai rivális, Juhász Patrik várt rá, s bizony elment 2-1, 5-2-re. „A hullámvölgy még korábban indult, hiszen a harmadik játszmában hat-egyre vezettem. Csakhogy akkor Patrik jó taktikát választott, elbizonytalanított, és övé lett a szett. A negyedikben megint csak előnyben volt, öt-kettes hátrányban kértem időt. Lehuppantam apukám mellé – akkor éppen ő ült mögöttem –, és együtt gondolkoztunk azon, mit kellene másként csinálni. Bár a következő pont még nem jött, később fordítottam, s az utolsó játszmában már önbizalommal telve játszottam, így tudtam nyerni.” Molnár István Patriknak azért is értékes a siker, mert nehéz helyzetből, hátrányból fordított, ráadásul mindezt rangos nemzetközi versenyen tette. S a nyereménynek is kifejezetten örült. „A hazai viadalokat nézve mindig is kimagasló volt a díjazás, én most érintőképernyős laptopot nyertem. Nagyon fain kis darab.” Az ifjúságiak eredményeit itt találja. A Molnár János-emlékversenyről itt számoltunk be: újoncok, serdülők.