UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-02-13 14:58

Csapatbronz Hodonínból

A Menkő Veronika, Phan Viola alkotta leány serdülőcsapat bronzérmet szerzett a cseh nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon. A pozitívumok sora azonban ezzel véget is ért.

Pusztai Viola Az előző évekhez hasonlóan most sem maradt érem nélkül a magyar küldöttség a cseh nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon. Azonban a Menkő Veronika, Phan Viola alkotta serdülő leánycsapat bronza csak némileg árnyalja a gyengének mondható szereplést. Tavaly a serdülő fiúk elkényeztettek bennünket, hiszen két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza Hodonínból, idén azonban a „sikerkovácsok” közül csupán Juhász Patrik indult a versenyen, az ifjúságiak között. A serdülő fiúk csapatversenyében a hazai ranglista első három helyezettjének – András Csaba, Terék Norbert, Both Olivér – távollétében nem is sikerült a Huzsvár Erik, Ujvári Máté összetételű együttesnek továbblépni a csoportjából.
Menkő Veronika (hátul) és Phan Viola csapatban a dobogó harmadik fokára állhatott fel Hodonínban Forrás: MOATSZ
Menkő Veronika (hátul) és Phan Viola csapatban a dobogó harmadik fokára állhatott fel Hodonínban Forrás: MOATSZ
A lányok mezőnyében ellenben a Menkő Veronika, Phan Viola és a Dari Helga, Drabant Anita alkotta gárda is sikerrel vette a csoportkört. Utóbbi aztán a negyeddöntőben 3-1-re kikapott a franciák B csapatától. Előbbi 3-1-re felülmúlta az olaszokat, viszont az elődöntőben már nem bírt a végső győztes francia A együttessel, így a 3-0-s vereség a bronzérmet jelentette. Ezzel a pozitívumoknak vége is, hiszen egyesben hiába jutott mind a négy lány főtáblára, a 32 között csak Dari nyert meccset, de a nyolcaddöntőben neki is véget ért a verseny. Huzsvár és Ujvári a csoportkörben búcsúzott. Párosban a 32 között a Huzsvár, Ujvári, a Menkő, Phan és a Dari, Drabant kettős is 3-2-es vereséget szenvedett, míg a Laskai Írisz, Tölgyes Dorottya duó 3-1-re kapott ki. Az ifjúságiaknak egyesben a csoportkörrel még nem akadt gondjuk, a főtáblán azonban nem sok babér termett nekik. Pedig Molnár István úgy érkezett a cseh versenyre, hogy a World Tour-viadal budapesti állomásán egyesben a negyeddöntőig menetelt az U21-esek között, majd az ifjúságiak mezőnyében nem talált legyőzőre a Molnár János-emlékversenyen. Negyedik kiemeltként először a 64 között kellett asztalhoz állni, s utoljára is, hiszen nagy csatában 4-3-as vereséget szenvedett az olasz John Oyebodétól. A csoportból feljutó Juhász Patriknak, Nagy Norbertnek és Hőgye Gábornak sem tartott tovább a verseny. A lányoknál nyolcan is ütőt ragadtak a 64 között, de a következő körben már csak Fehér Orsolya volt érdekelt. A 32 között azonban neki is megálljt parancsoltak: a japán Kato Juko 4-0-ra győzte le. A két lány egyébként párosban egymás oldalán szerepelt, a nyolcaddöntőben a görög Elli Fiser, Joanna Geraszimatu kettőstől kapott ki 3-2-re. A Dari, Drabant, a Füle Kata, Göndör Fanni, a Harasztovich Fanni, Nagypál Márta, illetve Menkő a portugál Raquel Martins oldalán a 32 között búcsúzott. A Juhász, Molnár és a Hőgye, Nagy párosnak ugyanabban a körben ért véget a verseny. Az ifjúságiak csapatversenyében a Molnár, Juhász, Nagy alkotta együttes hiába győzte le a csoportban a csehek C csapatát, rendkívül szoros csatában alulmaradt a románok A együttesével szemben, így nem jutott főtáblára. A lányoknál ehhez a Fehér, Harasztovich, Nagypál alkotta A gárda volt közelebb, amely a finn, svéd és a cseh, olasz vegyes csapatot is 3-1-re múlta felül, a szlovák A együttestől azonban 3-2-re kikapott. Füle Kata és Göndör Fanni a román Luiza Popescuval kiegészülve a csoportjában a szlovák B gárda és a japánok ellen is 3-0-s vereséget szenvedett. Ezen a héten a francia nemzetközi utánpótlás-bajnokságot rendezik, amelyen András Csaba, Both Olivér és Terék Norbert próbál szerencsét. A cseh nemzetközi utánpótlás-bajnokság részletes eredményei ITT elérhetők.