UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-02-14 14:47

Változatlan irány

Forray Gábor, az U20-as férfi kosárlabda-válogatott újonnan kinevezett szövetségi edzője szerint csak személyi változás történt a csapat élén, a szakmai irányelvek változatlanok maradtak. A szakember a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés előtt még szervezne egy összetartást.

Lakner Gábor Ahogyan arról beszámoltunk, új szövetségi edzők irányítják az U20-as kosárlabda-válogatottakat, hiszen az addigi szakvezetők, akik párhuzamosan a felnőttválogatottak mellett is dolgoztak, a nyáron az Eb-résztvevő nagycsapatok mellett tevékenykednek.
Forray Gábor
Forray Gábor
Az U20-as férfiválogatott egészen biztosan zökkenőmentesen tud átállni, mivel a szövetség elnöksége által újonnan kinevezett Forray Gábor korábban is a szakmai stáb tagja volt, Pór Péter segítőjeként dolgozott a csapat mellett. A főállásban a férfi NB I-ben szereplő KTE-Duna Aszfalt vezetőedzőjeként tevékenykedő szakember két klubedzés között nyilatkozott honlapunknak. „Maga a munka nem változik, a struktúra és a szakmai irányvonalak ugyanazok maradnak, mint eddig. Csupán személyi változás történt, de azon kívül, hogy nagyobb lett a felelősségem, minden marad a régiben. A váltást az is megkönnyíti, hogy az előző évi csapatból három-négy meghatározó játékos maradt csak, a többiek újak ebben a korosztályban.” A szakmai stáb hosszú távú célja, hogy az U20-asok közé belépő, 1998-as születésű fiatalokból a következő évi Európa-bajnokságra ütőképes csapatot állítsanak össze, amikor már ők lesznek a vezető korosztály. „A közvetlen Európa-bajnoki felkészülés előtt még mindenképpen szeretnék szervezni egy összetartást, amit jó lenne felkészülési mérkőzéssel lezárni. Sűrű a program, de bízom benne, hogy három-négy napra össze tud jönni a keret. Fontos lenne, hogy mindenkit meg tudjunk nézni, senki ne maradjon ki a látókörünkből.” Válogatni tehát van kiből, bár Lewis Chester és Durázi Krisztofer sérülése nehezíti a stáb helyzetét. No meg az, hogy az élvonalban alig látni korosztályos válogatott játékost. „Sok a tehetség, de nagy részük az NB I/B-ben és az U20-as bajnokságban játszik, a riválisok pedig a felnőttek között szerepeltetik a legjobbjaikat, és ez a különbség bizony megmutatkozik nemzetközi szinten. A nyári B divíziós Európa-bajnokság még messze van. Nem tudom, hogy mi milyen csapattal tudunk utazni, és az ellenfelek várható összeállítása sem ismert. A csoportból mindenképpen szeretnénk továbblépni, hogy utána magasabb célokért küzdhessünk.”