UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-02-15 15:52

Az utolsó leheletig

Cziczás László, az U20-as női válogatott újonnan kinevezett szövetségi edzője harcos csapatot szeretne a pályán látni, és bízik benne, hogy az elszántság jó játékkal is párosul.

Lakner Gábor Ahogyan arról beszámoltunk, új szövetségi edzők irányítják az U20-as kosárlabda-válogatottakat, hiszen az addigi szakvezetők, akik párhuzamosan a felnőttválogatottak mellett is dolgoztak, a nyáron az Eb-résztvevő nagycsapatok mellett tevékenykednek.
Cziczás László
Cziczás László
Az U20-as leányválogatott élén a korábban az U18-as válogatott stábjában dolgozó Cziczás László váltotta Imreh Ajtonyt. A Szolnoki Olajban 19 évet lehúzott játékos 2009-ben vonult vissza, és 2014 nyara óta irányítja vezetőedzőként a Ceglédi EKK élvonalbeli női kosárlabda-csapatát. „Nagyon örültem a felkérésnek, minden vágyam volt, hogy szövetségi kapitány lehessek, és ez elég gyorsan megvalósult a rövid ideje tartó edzői pályafutásomban. Az U18-as válogatottban két nagyszerű szakember – Balogh Judit és Iványi Dalma – mellett dolgoztam, sokat tanultam tőlük, igyekeztem ellesni a kosárlabdáról alkotott filozófiájukat” – mondja honlapunknak Cziczás László, aki klubcsapatával a Kassa elleni Európa Kupa-visszavágóra készül. A szakember mindenképpen szeretne összetartást szervezni a válogatottnak a közvetlen, egy hónapos Európa-bajnoki felkészülés előtt. „Ezen az összetartáson azokat a játékosokat szeretnénk megnézni, akiket kevésbé ismerünk. A fejemben már összeállt a bő keret, persze még az Amerikában játszó lányokkal is egyeztetnünk kell arról, hogy a nyáron a válogatott rendelkezésére állnak-e. Centerposzton kicsit hiányosak vagyunk, így arra az esetre is kell taktikát kidolgoznunk, ha alacsony szerkezetre állunk át. A játékosok egy része rendszeresen játszik a felnőtt élvonalban, ami előnyt jelent, igaz, az U18-asok közül talán többen szerepelnek ott, mint az U20-asok közül.” Cziczás László egyik segítője az állandóságot képviselő Rónaszéki Szilvia lesz, aki már hatodik éve dolgozik az U20-as női válogatott stábjában. A másik edzőtárs a DVTK utánpótlásában dolgozó Magyar Gergely, aki legutóbb az U16-os válogatottat vezette 2015-ben, irányításával EYOF-bronzérmet nyert az együttes. „Rendkívül harcos, az utolsó leheletéig küzdő csapatot szeretnék a pályán látni, és remélhetőleg mindez jó játékkal is párosul. Megvannak ehhez a megfelelő játékosaink, bízom benne, hogy jó kis A divíziós Európa-bajnokság vár ránk” – mondja elvárásairól zárásként Cziczás László.