UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-02-22 08:51

Vereség itt is, ott is

Folytatódott a nagyüzem a korosztályos labdarúgó-válogatottakban, az elitkörre készülő U17-es leányegyüttes Lengyelországban, míg a január végi kiválasztó edzőtábort követően a fiú U16-os csapat Írországban lépett pályára. Az eredmény mindkét gárda esetében hasonlóan alakult, Schumi Dorottya és Belvon Attila együttese is 2-1-es vereséget szenvedett.

UP-info Ugyanazon a napon lépett pályára a márciusi Európa-bajnoki selejtező elitkörére készülő leány U17-es labdarúgó-válogatott, valamint a csapatépítés fázisában tartó U16-os fiúegyüttes. Előbbi gárda Lengyelországban, utóbbi Írországban szenvedett vereséget.
Az U17-es lányok ezúttal kikaptak Forrás: MLSZ
Az U17-es lányok ezúttal kikaptak Forrás: MLSZ
Az U17-es lányok egy héttel korábban Cardiffban játszottak párosmérkőzést a walesiek ellen, és mindkétszer győztesen hagyták el a gyepet. Alig pár nappal később már a lengyelek ellen várt rájuk ugyanez a feladat, a hasonlóan sikeres szereplés reménye azonban már az első találkozón szertefoszlott, Schumi Dorottya együttese ugyanis 2-1-es vereséget szenvedett. A Varsóban lejátszott összecsapáson a 36. percben még a magyarok szerezték meg a vezetést, miután Vachter Fanni értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt, de csak két percig örülhettek a mieink, ennyi idő elteltével ugyanis kontratámadás végén egyenlítettek a lengyelek. A 60. percben a walesiek elleni mérkőzésekhez hasonlóan ismét pontrúgásból kapott gólt a magyar együttes, ezúttal azonban nem szögletből, hanem szabadrúgásból talált be az ellenfél. A hátralevő időben a mieinknek volt több helyzete, amelyek közül azonban egyet sem tudtak értékesíteni. „Az első félidőben a kapkodó, görcsös játékunk ellenére vezetést szereztünk, a második játékrészben azonban szerencsés góllal fordítottal a lengyelek. A hajrában adódtak lehetőségeink, de a koncentrációnk nem volt megfelelő. A múlt heti fáradtság még érezteti hatását, de az elitkörben is hasonló sorozatterhelést kap majd a csapat, ezért hasznosak az ennyire rövid szünettel egymást követő mérkőzések. Itt ugyan még nem az eredmény a fontos, de azért bízom benne, hogy a következő találkozóra rendezzük a sorainkat, és javítani tudunk” – értékelt a lefújás után Schumi Dorottya. Ami az U16-os fiúkat illeti, ők január végén még Telkiben vettek részt összetartáson, majd miután a szakmai stáb szűkítette a keretet, Írországba utaztak felkészülési mérkőzésre. Hét új játékos került be a csapatba, de visszatérők is akadtak.
Az U16-os fiúk küzdöttek, de a lányokhoz hasonlóan vesztesen hagyták el a gyepet Forrás: MLSZ
Az U16-os fiúk küzdöttek, de a lányokhoz hasonlóan vesztesen hagyták el a gyepet Forrás: MLSZ
Első összecsapásán a házigazda írek ellen lépett pályára a csapat Balinasloe városában, a felújított helyi stadion avatóján. Külön nehezítette a felek dolgát, hogy a korábbi hetekben rengeteget esett, ezért valódi sártenger fogadta a játékosokat. Ahogyan az arrafelé szokás, rengeteg párharccal tarkított, szoros csatát hozott a meccs, a pálya talaja miatt azonban a kombinatív játék szóba sem jöhetett, többnyire ívelgettek a csapatok. Ez az íreknek feküdt jobban, akik az első félidőben egy beadást követő, kezezésgyanús akcióban fejessel szereztek vezetést. Belvon Attila fiai nem adták fel, a kétszer negyven perces találkozó 81. percében Körmendi Kevin révén egyenlítettek, azzal azonban vélhetően a koncentrációjuk is alábbhagyott, a házigazda pedig az utolsó utáni pillanatban, szögletet követő fejessel megnyerte a meccset. "Bánt az eredmény, mert nagyot küzdöttek a fiúk, férfias csatában maradtak alul, végig megvolt bennük az a fajta keménység és agresszivitás, amit megkövetelt a mérkőzés. Az apró fegyelmezetlenségek azonban megbosszulták magukat, ezzel együtt új csapatot építünk. Hét újonc utazott el velünk, így ilyenek még előfordulnak. Tanulnunk kell a vereségből, bízom benne, hogy csütörtökön határozott, kombinatív játékkal legyőzzük az ellenfelünket” – értékelt Belvon Attila az mlsz.hu-nak.

LEÁNY U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, VARSÓ Lengyelország–Magyarország 2-1 (1-1) Magyarország: Virág Renáta Réka - Bódai Viktória, Kovács Laura, Horváth Emese, Csolti Réka - Vasas Lea (André Antónia, 41.), Kovács Eszter - Vachter Fanni, Czellér Dorottya, Dorner Dóra (Papp Luca, 41.) - Nagy Vanessza Magyar gólszerző: Vachter Fanni (36., büntetőből)

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BALINASLOE (ÍRORSZÁG) Írország–Magyarország 2-1 (1-0) Magyarország: Kiss Ágoston - Sitku László (Papp László, 41.), Lakatos Benjámin, Nyári Patrik (Szabó Bálint, 78.), Kalmár Olivér (Körmendi Kevin, 41.)- Nyíri Vince (Földi Botond, 74.), Sághy Félix - Bukta Csaba (Kiss Bence, 78.), Papp Marcell (Kapronczai Gergely, 50.), Cipf Dominik (Tóth Gábor Kristóf, 41.)- Beke Péter (Pintér Ádám, 74.) Magyar gólszerző: Körmendi Kevin (81.)