UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-03-04 09:00

Példás Vivien

Mozgássérült fiú kért aláírást a pályája kezdetén lévő Keszthelyi Vivientől, és a sorsát is elmesélte. „Nagyon megérintett… Akkor döntöttem el, hogy ha tehetem, segítem a hátrányos helyzetű gyerekeket” – mondja a tizenhat éves autóversenyző. Azt tette most is, miközben arra a döntésre vár, hogy indulhat-e a rangos nemzetközi sorozatban, az Audi TT-kupában.

UP-info Várhatóan még márciusban bejelenti, hol folytatja pályafutását a 16 éves Keszthelyi Vivien, az Audi Sport autóversenyző-akadémia növendéke. A fiatal magyar autóversenyző-generáció egyik legnagyobb ígéretnek tartott tagja a rangos nemzetközi sorozatban, az Audi TT-kupában szeretne indulni. Hogy a német gyár akadémiájának növendékét beválogatják-e a nagyjából húsz kiválasztott közé, csak ezután derül ki. A nagy bejelentésig hátralevő idő egy részét Vivien jótékonykodással töltötte.
Az UNICEF képviselőjével
Az UNICEF képviselőjével
A 16 éves leány még tavaly, pályafutása első fizetése egy részének felajánlásával segített először rászoruló gyerekeket, most pedig megismételte a szép gesztust. Akárcsak akkor, az idén is az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapján, azaz az UNICEF-en keresztül juttatta el az összeget azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. A világszervezet képviselőjének tájékoztatása szerint a pénzből 200 egység magas kalóriatartalmú élelmiszer-készítményt tudnak biztosítani súlyosan alultáplált gyerekeknek, valamint 1000 csomag terápiás mogyorókészítményt, hasonló helyzetben levő csecsemőknek. De nemcsak az UNICEF-nek adományozott Vivien, hanem a Mosoly Alapítványnak is, amely mese- és művészetterápiás csoportokat indít azoknak a gyerekeknek, akiknek súlyos betegség vagy trauma következtében felborult a testi-lelki egyensúlya. A felajánlásból az alapítvány két csoport eszközigényét egy teljes programévre tudja kielégíteni. És hogy honnan jött a versenyzőleány életébe a jótékonykodás? „Még a karrierem kezdetén mozgássérült fiú kért tőlem aláírást. Elmesélte a történetét, ami nagyon megérintett. Akkor döntöttem el, hogy ha tehetem, segítem a hasonló sorsú, hátrányos helyzetű gyerekeket.”