UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-03-11 22:23

Leányaink csapatbronza

Bronzérmet nyert a Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie, Harasztovich Fanni, Füle Kata alkotta leány ifjúsági csapat az olasz nemzetközi asztalitenisz-utánpótlásbajnokságon. Mind a hét serdülő játékos érdekelt lesz az egyes főtábláján, párosban hat magyar érdekeltségű kettős lép asztalhoz vasárnap.

Pusztai Viola Mekkora pech – gondolhatták a magyarok és a szlovénok is, hiszen a nyolc közé jutott ifjúsági leánycsapatok közül a negyeddöntőben csak nekik kellett asztalhoz állniuk, a további együttesek a csoportkör után erőnyerőként az elődöntőben folytatták a versengést. Nos, legalább azok, akik szombat délelőtt ellátogattak az olasz nemzetközi asztalitenisz-utánpótlásbajnokságra, izgalmas meccset láthattak.
Hartbrich Leonie (képünkön) bronzérmet nyert az ifjúsági leánycsapat tagjaként Lignanóban
Hartbrich Leonie (képünkön) bronzérmet nyert az ifjúsági leánycsapat tagjaként Lignanóban
A magyar lányok szempontjából jól indult a találkozó, hiszen Fehér Orsolya 3-0-ra nyert Aleksandra Vovk ellen. Hartbrich Leonie azonban egyáltalán nem bírt a következő meccsen Ana Tofanttal, aki simán nyert ellene 3-0-ra. Harasztovich Fanni visszaszerezte az előnyt Katarina Strazar 3-0-s legyőzésével, de Tofant ellen Fehérnek sem volt esélye. Jött a mindent eldöntő párharc, amelyben a jó kezdés után a második és a harmadik szettben Vovk könnyedén nyert Hartbrich ellen. Leonie azonban megmutatta, mennyire tud küzdeni: a negyedik játszmát 15-13-ra, az ötödiket 14-12-re hozta, s azzal 3-2-es győzelemhez segítette a csapatot. Az elődöntőbe jutás azt jelentette, hogy a bronzérem már biztos, és a németek elleni első két mérkőzés után úgy is tűnt, hogy nem is lesz ennél fényesebb. Füle Kata azonban visszahozta a reményt, miután nagy csatában 3-2-re legyőzte Laura Tiefenbrunnert. Jennie Wolf azonban Fehér után Hartbrichot is 3-1-re múlta felül, így Lotta Rosa utóbbi ellen aratott, szinté 3-1-es győzelmével ugyanennyire nyertek a németek. Végül az elsőség is az övék lett, miután a döntőben 3-2-es diadalt arattak a szerbek ellen. Az ifjúsági fiúcsapatok mezőnyében ugyancsak a németek bizonyultak a legjobbnak, a serdülőfiúk között a házigazda olaszok A együttese, a lányoknál a franciák állhattak fel a dobogó legfelső fokára. A serdülők egyes versenyében, a fiúk mezőnyében a főtáblán kezdő András Csabához és Both Olivérhez csatlakozott Terék Norbert, Ócsai Máté és Huszvár Erik is. Mindannyian csoportmásodikként jutottak tovább, így már a 64 között asztalhoz lépnek, míg a két kiemelt a 32 között kezd. A lányok között Dari Helga nem volt érdekelt a csoportküzdelmekben, amelyet Menkő Veronika és Phan Viola is sikerrel vett, így értük is lehet szurkolni vasárnap az egyesek viadalán. No, meg a párosban is, hiszen öt magyar érdekeltségű kettős is érdekelt a főtáblán. Az olasz nemzetközi utánpótlás-bajnokság részletes eredményei és a sorsolás ITT érhető el.