UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2017-03-14 09:04

Még nem elég

Saját magát is meglepte a 20. születésnapját néhány nap múlva ünneplő Major Veronika, aki a pisztolyok és a futócéllövők között is győzött, és összesen három aranyérmet nyert a Mariborban rendezett 10 m-es sportlövő Európa-bajnokságon.

reb Három korosztályos Európa-bajnoki cím után sem állt meg Major Veronika élete: noha a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub fiatalja csak vasárnap ért haza a 10 m-es maribori eseményről, hétfőn iskolapadban értük utol először. Pihenőt sem tart, a héten már edz. – Hogyan bírod, bírtad a zsúfolt programot? – Az Európa-bajnokság első versenynapja volt nagyon húzós, hiszen fél kilenckor már a lőállásban kezdtem, majd tizenegykor kezdődött a pisztolyos szám döntője – éppen, amikor a futócéllövő-verseny is. Szerencsére azonban az utóbbi műfajban az utolsó lövőnek soroltak be, a versenybírók és a szervezők egyaránt nagyon segítőkészek voltak, így éppen átértem arra a számra.
major_veronika_maribor02
major_veronika_maribor02
– Pedig még doppingvizsgálat is várt rád… – A légpisztoly megnyerése után szóltak, hogy mintát kellene adnom, de siettem a húsz plusz húszas számra, így a doppingellenőröknek meg kellett várni a gyors lövések végét. A lassúak előtt a mintaadást is septiben letudtam. – Mosolygunk ezen a kapkodáson, de hogyan bírtad cérnával egész nap? – Higgadt ember vagyok, igaz, a futócéllövészeten kicsit kapkodtam is a fejemet, mire is koncentráljak. Később, a nap végén ülepedett le bennem, hogy két aranyérmet szereztem, ráadásul a futócélcsapattal is a harmadik helyen zártam. A sok siker után azért másnap másképpen keltem. – Mármint? – Ötvenkilencről talán hatvanra emelkedett a pulzusom… Nagyon jó érzés volt, hiszen imádok versenyezni, és persze nyerni. A zárónapon is úgy pakoltam el a fegyveremet, hogy kár, amiért nem rendeznek még néhány számot. – Vártad magadtól a három arany- és két bronzérmet? – Igazából a pisztolyos siker lepett meg, hiszen nem túl régóta versenyzem ebben a számban. Ráadásul az tényleg nem megszokott, hogy valaki két különböző műfajban győzzön. – Az sem átlagos, hogy jobb eredménnyel nyerted meg a 40 vegyes számot, mint a felnőttgyőztes. – Öt körrel voltam jobb. Örültem az eredménynek, de nem gondoltam arra, hogy inkább a felnőttek között induljak, hiszen a korosztályomban biztosabbnak látszott az éremszerzés. Különben is, ez volt az utolsó 10 m-es junior Európa-bajnokságom, az idén még junior-vébén indulhatok, aztán a jövő évtől már csak egy korosztályra kell koncentrálni. Igaz, két műfajra, mert a pisztolyt és a futócéllövészetet párhuzamosan akarom űzni. – Az Európai Sportlövő Szövetség oldala kedves összeállítást közölt rólad. Itthon is felkapott lettél? – Hétfőn este szerepeltem a televízióban, és a Zala megyében és Keszthelyen a csapból is én folyok. Nem vágyom különösebben a rivaldafényre, de a nagyobb versenyek után elbírom, igaz, inkább edzek. Korábbi cikkeinket itt olvashatja: előzetes, 1. nap, 2. nap, 3. nap, értékelés