UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-03-22 22:30

Dupláztak a fehérváriak

Csakúgy, mint tavaly, idén is duplázott az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U18-as csapata: a hazai jégkorong-bajnokság megnyerése után az osztrák ifjúsági ligában is a legjobbnak bizonyult.

Pusztai Viola Az UTE lépett jégre nagyobb nyomás alatt Székesfehérváron az osztrák ifjúsági jégkorongliga döntőjének harmadik meccsén, hiszen a Fehérvár összesítésben 2-0-ra vezetett a három győztes mérkőzésig tartó párharcban. A lilák már az összecsapás elején jelezték, nem adják olcsón a bőrüket, ezt nyomatékosítva Páterka Bence remek cselei után Szalma Zsolt lőtt messziről a hazaiak kapujába. A folytatásban helyzetek mindkét oldalon akadtak, de gólt csak a fehérváriak lőttek a harmad utolsó percében: Almási Márk lövését még védte Márkus Levente, a kipattanót azonban Mihály Ákos Dézsi Bence elé kotorta, aki eljuttatta a kapuig.

A Fehérvár U18-as csapata az EBJL-ben is legyőzhetetlennek bizonyult Forrás: Fehérvár AV19
A Fehérvár U18-as csapata az EBJL-ben is legyőzhetetlennek bizonyult Forrás: Fehérvár AV19
A fehérváriak igencsak harciasan kezdték a második harmadot, mindjárt a középkezdés után letámadtak, a megszerzett koronggal Péter Andor a bal szélen villámgyorsan az ellenfél kapuja elé korcsolyázott, majd gólpasszt adott Búzás Arnoldnak. „Még, még, még, még, ennyi nem elég” – énekelték a hazai drukkerek, kérésüket azonban a lilák teljesítették alig két perc múlva: emberelőnyben Kovács Sebestyén egalizált. A mérkőzésre egyébként sok szurkoló ellátogatott, a nemcsak a fehérváriak, de az újpestiek is hangosan buzdították a csapatukat. A folytatásban a játék a hazaiak térfelére tevődött, a vendégek figyelme azonban egy másodpercig sem lankadhatott, a Volán ugyanis rendkívül veszélyes támadásokat indított kontrából. Betalálni ellenben csak emberelőnyben tudtak, kilenc perccel a meccs vége előtt Mihály Ákos volt eredményes. A hátralévő időben a fehérváriak nem adtak teret arra, hogy kibontakozhassanak az UTE támadásai. A vendégek az utolsó fél percre lehozták a kapusukat, ami azt eredményezte, hogy Péter Andor védővel a nyakán beállította a 4-2-es végeredményt. Azaz az Ifj. Ocskay Gábor JA, úgy, mint a hazai U18-as bajnokságot, az EBJL-t is üreskapus góllal zárta le. S csakúgy, mint egy éve, az idén is a legjobbnak bizonyult mindkét bajnokságban. Az EBJL pontkirálya az újpesti Szalma Zsolt lett, megelőzve a fehérvári Dézsi Bencét és Almási Márkot. A legtöbb gólt, negyvennyolcat szintén Szalma szerezte.

EBJL, DÖNTŐ Március 14., kedd: Fehérvár AV19−UTE 4-3 Március 18., szombat:  UTE− Fehérvár AV19 2-6 Március 22., szerda: Fehérvár AV19−UTE 4-2 Bajnok a Fehérvár AV19 3-0-s összesítéssel.