UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-03-22 20:47

Előny a MAC-nál

A MAC Budapest 3-2-re vezet az U20-as bajnokság döntőjében, miután az ötödik meccsen 5-2-re felülmúlta a Vasast. Az U16-os bajnokság fináléját az Ifj. Ocskay Gábor JA kezdte győzelemmel.  

P. V. Előfordult már az U20-as jégkorong-bajnokság döntőjében, hogy a MAC Budapest kétgólos előnyre tett szert a Vasas ellen a Jégpalotában, akkor az angyalföldiek egyenlítettek, majd hosszabbításban meg is nyerték a meccset.

A MAC akár már szombaton bajnok lehet
A MAC akár már szombaton bajnok lehet
Nos, ezúttal az utolsó harmad előtt erre még lett volna lehetőségük, de a MAC – amely az első harmad hajrájában kétszer is betalált ellenfele kapujába – ezúttal nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A piros-kékek szépítő gólját nem követte az egyenlítő, sőt, a vendégek alig négy perc alatt kétszer is eredményesek voltak. A hajrában még zárkózott a Vasas, és mindent egy lapra feltéve már két és fél perccel a vége előtt lehozta a kapusát, de ezután szinte rögtön gólt kapott. A MAC 5-2-re nyert, s ha szombaton a Kisstadionban is győztesen hagyja el a jeget, akkor azt már bajnokként teszi. A bronzcsata is folytatódik, miután a Fehérvár nem tudott nyerni az ötödik meccsen hazai pályán a Debrecen ellen, utóbbi 3-2-es diadallal módosította az állást 3-2-re.

U20-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ Március 8., szerda, első mérkőzés: Vasas–MAC Budapest 1-4 Március 11., szombat, második mérkőzés:  MAC Budapest–Vasas 1-7 Március 14., kedd, harmadik mérkőzés: Vasas–MAC Budapest 4-3 hosszabbítás után Március 17., péntek, negyedik mérkőzés: MAC Budapest–Vasas 4-3 hosszabbítás után Március 22., szerda, ötödik mérkőzés: 18:00 Vasas–MAC Budapest Március 25., szombat, hatodik mérkőzés: MAC Budapest−Vasas BRONZPÁRBAJ Március 8., szerda, első mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 4-1 Március 11., szombat, második mérkőzés:  Debrecen–Fehérvár AV19 4-2 Március 14., kedd, harmadik mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 7-3 Március 18., szombat, negyedik mérkőzés:  Debrecen–Fehérvár AV19 3-5 Március 22., szerda, ötödik mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 2-3 Március 25., szombat, hatodik mérkőzés: Debrecen–Fehérvár AV19

Az U16-os döntő első mérkőzésén a kezdő harmadban kiegyenlített játék folyt az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a MAC Budapest között. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, a hajrában inkább a fehérváriak akarata érvényesült, de találatot egyik csapat sem ért el.
Az Ifj. Ocskay Gábor JA nyerte az U16-os döntő első meccsét Forrás: Fehérvár AV19
Az Ifj. Ocskay Gábor JA nyerte az U16-os döntő első meccsét Forrás: Fehérvár AV19
Nem úgy a második harmadban. A hazai védők a 26. percben Szalmás Bencét hagyták egyedül a kapu előtt, aki, ha nem is első szándékból, de a másodikból már túljárt a kapus, Horváth Dominik eszén. A budapestiek azonban tíz percig sem vezettek, miután Kóger Balázs a saját kapuja mögül, a védők között szlalomozva az ellenfél kapujáig korcsolyázott a koronggal, azt keresztbe passzolta Angyal Botondnak, ő pedig belőtte a hálóba. Két perc múlva Komáromy Botond vállalkozott lövésre, sikerrel, így a fehérváriak fordítottak. A harmadik játékrészben a MAC természetesen mindent megtett az egyenlítésért, de ahogy a Fehérvár is csak veszélyeztette a kapujukat kontrából, úgy ők sem találtak be a hálóba. Az utolsó fél percre lehozták a kapusukat is, de ez sem segített, ráadásul vetélytársuk előtt adódott két helyzet is, hogy üreskapus gólt szerezzen. A korong egyszer sem ment át a gólvonalon, így maradt a 2-1. Ezzel az Ifj. Ocskay Gábor JA 1-0-ra vezet a három nyert meccsig tartó párharcban, amely pénteken folytatódik.

U16-OS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ Március 22., szerda, első mérkőzés: Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest 2-1 Március 24., péntek, második mérkőzés: 18:00 MAC Budapest– Ifj. Ocskay Gábor JA Március 26., vasárnap, harmadik mérkőzés: 18:40 Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest Március 28., kedd, negyedik mérkőzés (ha kell): MAC Budapest– Ifj. Ocskay Gábor JA Március 29., szerda, ötödik mérkőzés (ha kell): Ifj. Ocskay Gábor JA–MAC Budapest