UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-03-24 14:15

Még él a remény

Az U19-es labdarúgó-válogatott negyven percen át emberhátrányban futballozva is 3-1-re legyőzte az osztrákokat az Európa-bajnoki selejtezősorozat csehországi elitkörében, így továbbra is versenyben van a továbbjutásért.

L. G. Az U19-es labdarúgó-válogatott győzelmi kényszerben lépett pályára Csehországban az Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörében, hiszen az első mérkőzésén 2-1-es vereséget szenvedett el a házigazdától. A skótok elleni 3-0-s sikerrel rajtoló osztrákok legyőzésével ugyanis még versenyben maradhatott a továbbjutásért a Michael Boris által irányított magyar csapat. A mieink ennek megfelelően kezdték a mérkőzést, az első nagy helyzet az öt helyen megváltoztatott kezdőcsapattal felálló magyar válogatott előtt adódott, és a folytatásban is alaposan körbelőtték a fiúk az osztrák kaput. Aztán a sógorok felbátorodtak, előbb lesről, majd szabályos körülmények között is betaláltak. A 22. percben osztrák szögletet követően Demjén Parik kapus és Szalai András összefutott, Paul Shanek ezt kihasználva öt méterről a kapuba bólintott (0-1).

U19 magyar-osztrák
U19 magyar-osztrák
A gól után beletelt néhány percbe, amíg a magyar csapat rendezte sorait, de ahogy újra megtalálták a ritmust a fiúk, rögtön jött az egyenlítés. A 36. percben Bíró Ákos szabadrúgásból ívelte középre a labdát a bal oldalról, a jó ütemben érkező Tömösvári Bálint pedig a kapuba fejelt (1-1). A gól jót tett a csapatnak, amely tovább rohamozta a kaput, és a 44. percben megfordította az állást. Nagy Zsombor száguldott el a balszélen, beadását Wober Bíró Ákos elé szerencsétlenkedte, aki kihasználta az ajándékot (2-1). Arra számítottunk, hogy a második félidőben is mi dominálunk, de a 49. percben minden elképzelés felborult. Szalai András rossz ütemű becsúszása után megkapta a második sárga lapját – emberhátrányba került válogatottunk. A vétkes nem is reklamált, szó nélkül elindult lefelé, ő is tudta, hogy valóban elkésve érkezett. Az osztrákok átvették az irányítást, többször is nagy védésre kényszerítették Demjént, de a magyar kontratámadások is veszélyt hordoztak magukban. A legnagyobb lehetőség a csereként beállt Csernik Kornél előtt adódott, de a három a kettő ellen vezetett ellencsapás vége osztrák felszabadítás lett. Az osztrákok a hosszabbításban mindent egy lapra feltéve támadtak, ami megbosszulta magát. Az ellenfél szabadrúgása után mintaszerűen végigvitt kontra végén Szabó Levente lőhetett szabadon, első próbálkozása még lelassult a kapuson, másodszorra azonban a hálóba passzolt (3-1). Ez a gól bizony a végelszámolásnál is sokat érhet. A magyar válogatott minden dicséretet megérdemel, hiszen előbb hátrányból fordított, majd tíz emberrel játszva megőrizte előnyét, és a 93. percben tovább növelte a különbséget. Kétségtelen: van tartása a csapatnak. A csoport másik mérkőzésén a csehek a skótokkal játszanak 17 órától, a mai győzelem után van miért árgus szemekkel figyelni a végeredményt. A remény ugyanis tovább él.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐSOROZAT, ELITKÖR 6. CSOPORT, 2. FORDULÓ Magyarország–Ausztria 3-1 (2-1) Magyarország: Demjén – Szalai András, Tóth B., Nagy Zs., Gergényi (Szalai Attila, 82.) – Kleisz – Hinora, Szabó B. – Tömösvári (Kamarás, 72.), Szabó L., Bíró Á. (Csernik, 62.). Szövetségi edző: Michael Boris Gólszerző: Sahanek (22.), ill. Tömösvári (36.), Bíró (44.), Szabó L (93.) Kiállítva: Szalai András (49.)