UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-03-25 22:14

Újra bajnok a MAC

Megvédte címét a MAC Budapest az U20-as jégkorong-bajnokságban, miután a döntő hatodik meccsén legyőzte a Vasast 4-0-ra a Kisstadionban.

P. V. „Visszajövünk a Jégpalotába” – ígérték az angyalföldiek az U20-as jégkorong-bajnokság ötödik meccse után. A MAC Budapest akkor 5-2-re nyert, és egy mérkőzésre került a bajnoki cím megszerzésétől. A Kisstadion szombat este szépen megtelt szurkolókkal, szóltak a dobok a hazaiak részéről, de a vendégeket is sokan elkísérték a létfontosságú találkozóra. A jégen egyértelműen a MAC-osok uralták a játékot, ennek eredményeként a 15. percben meg is szerezték a vezetést.

A MAC megvédte a bajnoki címét az U20-as bajnokságban
A MAC megvédte a bajnoki címét az U20-as bajnokságban
A szünet után nem kellett sokat várni a második találatukra, így a Vasasnak egyre melegebbé vált a helyzet. A vendégek küzdöttek, de vetélytársuk remekül hatástalanította a támadásaikat, lövésig sem nagyon jutottak. Márpedig anélkül nem lesz gól. Míg Székely-Mádai László csapatának emberelőnyben sem ment, a MAC-osok a 43. percben éppen az után, hogy kiegészültek, remekül mentek el a jobb oldalon, egészen pontosan Szigeti Ákos száguldott a kapuig, s lőtte be a korongot a hálóba. A hajrában is inkább a hazaiak előtt adódtak nagy helyzetek, a Vasas az utolsó percre lehozta a kapusát, hogy mégse zárja a döntő utolsó meccsét gól nélkül, de végül Bödök Bence emelte a korongot a kapujukba, beállítva a 4-0-ás végeredményt. A bronzcsata is eldőlt, miután a Fehérvár rendkívül gólgazdag meccsen 7-5-re legyőzte a Debrecent. Pedig a 44. percben még a hazaiak vezettek 5-4-re, igaz, fél perccel később már egyenlő volt az állás, és a hajrában a vendégek eldöntötték a meccset.

U20-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ Március 8., szerda, első mérkőzés: Vasas–MAC Budapest 1-4 Március 11., szombat, második mérkőzés:  MAC Budapest–Vasas 1-7 Március 14., kedd, harmadik mérkőzés: Vasas–MAC Budapest 4-3 hosszabbítás után Március 17., péntek, negyedik mérkőzés: MAC Budapest–Vasas 4-3 hosszabbítás után Március 22., szerda, ötödik mérkőzés:  Vasas–MAC Budapest 2-5 Március 25., szombat, hatodik mérkőzés: MAC Budapest−Vasas 4-0 Bajnok lett a MAC Budapest 4-2-es összesítéssel. BRONZPÁRBAJ Március 8., szerda, első mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 4-1 Március 11., szombat, második mérkőzés:  Debrecen–Fehérvár AV19 4-2 Március 14., kedd, harmadik mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 7-3 Március 18., szombat, negyedik mérkőzés:  Debrecen–Fehérvár AV19 3-5 Március 22., szerda, ötödik mérkőzés: Fehérvár AV19–Debrecen 2-3 Március 25., szombat, hatodik mérkőzés: Debrecen–Fehérvár AV19 5-7 A bronzérmet a Fehérvár szerezte meg 4-2-es összesítéssel.