UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-04-03 19:09

A legkisebbek tornája

A Sopronban először megrendezett rangos nemzetközi U13-as leány-kosárlabdatornán a házigazda soproniak az ötödik, a pécsiek a hatodik helyen zártak. A győztesnek járó trófeát a zágrábi válogatott vihette haza, amely egyedüliként nem talált legyőzőre.

L. G. A hagyományos, novemberi U16-os nemzetközi leány-kosárlabdaviadal, a Bajnokok Tornája kistestvéreként az U13-as korosztálynak rendezett hasonlóan rangos eseményt a Soproni Darazsak Akadémia. A magyar színeket a házigazda mellett a Pécsi VSK képviselte, rajtuk kívül a spanyol UNI Girona, a lengyel MUKS Poznań, az orosz SBC Glorija, a szlovén ŽKK Athlete Celje, a szlovák Young Angels Kosice és a horvát Zágráb válogatott lépett parkettára.

U13-as kosár
U13-as kosár
A csoportkörben a soproniak megszorongatták a Gironát, de végül a spanyolok nyertek 55-51-re. A moszkvaiak ellen is nagy csatát vívtak a hazaiak, de a végjátékból az oroszok jöttek ki jobban, és 46-37-re győztek. Az utolsó fordulóban aztán megszületett az első soproni siker, a Poznańt végig vezetve, 63-34-re múlták felül a vendéglátók. A másik csoportban a pécsiek a nyitányon 68-60-ra maradtak alul a zágrábi válogatottal szemben. A folytatás jobban sikerült, a PVSK a második félidőben fordított a Kassa ellen és végül 50-41-es győzelmet aratott. Az utolsó körben az Athlete Celje túl nagy falatnak bizonyult, a szlovének 70-54-re bizonyultak jobbnak. Mindkét magyar csapat harmadikként zárta a négycsapatos csoportját, így az 5-8. helyért folytathatta a küzdelmet. A keresztjátékot sikerrel vették, a PVSK 43-21-re győzte le a Poznańt, a Soproni Darazsak Akadémia pedig 54-44-re múlta felül a Kassát. Így egymás ellen léptek pályára a torna ötödik helyéért. A záró napon a hetedik helyet a Poznańt 45-30-ra legyőző Kassa szerezte meg, a magyarok csatáját pedig végig vezetve a soproniak nyerték meg 61-41-re. A bronzmérkőzésen a celjeiek 74-45-re múlták felül a moszkvaiakat, a két veretlen csapat csatáját hozó fináléban pedig a zágrábi válogatott 61-49-re győzött a spanyolok ellen.

U13-as nemzetközi leánytorna, Sopron Végeredmény: 1. Zágráb válogatott (horvát), 2. UNI Girona (spanyol), 3. ŽKK Athlete Celje (szlovén), 4. SBC Glorija (orosz), 5. Soproni Darazsak Akadémia, 6. Pécsi VSK, 7. Young Angels Kosice (szlovák), 8. MUKS Poznań (lengyel)

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.