UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-11-22 21:20

A Csata a bajnokok bajnoka

A Csata DSE ellenállhatatlan játékkal győzött a Sopronban megrendezett nemzetközi U16-os leány-kosárlabdaviadalnak, a Bajnokok Tornájának a döntőjében. A fővárosi csapat a második félidőben tíz pontot engedélyezett a legjobbját nélkülöző olasz ellenfelének.

Lakner Gábor Véget ért a Bajnokok Tornája Sopronban, amelyen a házigazda Soproni Darazsak Akadémia mellett hét ország U16-os leánybajnokcsapata mérte össze tudását. A magyar címvédő Csata DSE egészen a döntőig menetelt, ahol a csoportkörben egyszer már legyőzött Umana Reyer Venezia várt rá. A kék-fehérek esélyeshez méltóan kezdték a mérkőzést, és már az első negyedben tizenegy pontos előnyt harcoltak ki. A második szakasz azonban a legjobbjukat, Sara Maderát sérülés miatt nélkülöző velenceieké volt, akik a Csata megtorpanását kihasználva négy pontra zárkóztak fel a nagyszünetig.
Csata DSE Bajnokok Tornája
Csata DSE Bajnokok Tornája
Térfélcsere után aztán beindult a henger, a fővárosiak ellentmondást nem tűrően kosaraztak. A védekezésüket dicséri, hogy a második félidőben mindössze tíz pontot – a harmadik negyedben hetet, a negyedikben hármat – engedélyeztek az olaszoknak. A vége örömjáték lett, a Csata 60-36-ra győzött, azzal elnyerte a bajnokok bajnoka címet. Horváth Fruzsina 16, Angyal Barbara 14 pontot dobott, ráadásul mindkettejüknek csupán egy-egy lepattanó hiányzott a dupla-duplához. Előbbi vehette át az együttes legjobbjának járó elismerést, utóbbit pedig beválasztották a torna All Star-csapatába. A bronzérmet a cseh Brno szerezte meg, miután a harmadik helyért megrendezett mérkőzésen 69-55-re győzött a lett Riga ellen. Az ötödik helyért a házigazda Soproni Darazsak Akadémia csapott össze a szlovák Young Angels Kosice együttesével. Kiegyenlített első negyed után a kassaiak a másodikat és a harmadikat is négy ponttal nyerték, és hiába hajrázott nagyot a soproni csapat, a találkozót a szlovákok nyerték 62-58-ra. Balogh Júlia és Varga Sára is 17 pontot szorgoskodott össze, előbbi lett a torna pontkirálynője, utóbbi pedig csapata legjobbja. A hetedik helyért rendezett találkozón a hajrára magára találó orosz Glorija Moszkva 71-62-re legyőzte a horvát ŽKK Vodice gárdáját.

A TORNA VÉGEREDMÉNYE 1. Csata DSE, 2. Umana Reyer Venezia, 3. SSMH Handicap Brno, 4. BJBS Riga, 5. Young Angels Kosice, 6. Soproni Darazsak Akadémia, 7. SBC Glorija Moszkva, 8. ŽKK Vodice KÜLÖNDÍJAK Legjobb játékos: Sara Madera (Umana Reyer Venezia) Pontkirálynő: Balogh Júlia (Soproni Darazsak Akadémia) Legjobb lepattanózó: Jelizavjeta Szokolova (SBC Glorija Moszkva) All Star-csapat: Angyal Barbara (Csata DSE), Nikola Ozola (BJBS Riga), Aleksa Gulbe (Umana Reyer Venezia), Katerina Galicková (SSMH Handicap Brno), Sara Madera (Umana Reyer Venezia) A csapatok legjobbjai: Petra Bašić (ŽKK Vodice), Jelizavjeta Szokolova (SBC Glorija Moszkva), Varga Sára (Soproni Darazsak Akadémia), Martina Machalová (Young Angels Kosice), Laura Meldere (BJBS Riga), Katerina Galicková (SSMH Handicap Brno), Sara Madera (Umana Reyer Venezia), Horváth Fruzsina (Csata DSE)