UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-04-10 17:03

A hat több mint három

Hiába vezetett a meccs elején, és uralta az utolsó harmadot a magyar U18-as jégkorong-válogatott, 6-3-as vereséget szenvedett a franciáktól a bledi divízió I/A csoportos világbajnokságon.

P. V. Mit lehet mondani erről a meccsről? Nem egyszerű. A vereséget talán könnyebb elfogadni akkor, ha arra semmi esély nincs, de ez korántsem volt így az U18-as jégkorong-válogatott franciák elleni összecsapásán a bledi divízió I/A csoportos világbajnokságon.

A sok helyzet ellenére vereség a franciáktól is
A sok helyzet ellenére vereség a franciáktól is
Bár a magyar csapat nemrég legyőzte a soros ellenfelet, az kicsit meglepte őket, hogy vasárnap 4-2-re nyert a feljutásra leginkább esélyesnek tartott dánok ellen. Ijedtségről azonban szó sem volt, ezt azzal nyomatékosították a fiúk, hogy már a harmadik percben vezetést szereztek: Lőczi Árpád passzát Bugár Gábor értékesítette. Csakhogy a válaszra nem kellett sokat várni, a franciák egy perccel később egyenlítettek. A harmad közepén aztán megint Glen Williamson csapatához került az előny, miután Szigeti Ákos a kékvonal sarkáról laposan kapura lőtte a korongot, s talált. Az öröm azonban most sem tartott sokáig, a 15. percben jött az egyenlítés, másfél perccel később pedig már a franciák vezettek 3-2-re. A második harmad rendkívül kiegyenlített játékot hozott, mindkét fél egyaránt tizennégyszer lőtt kapura, a helyzetkihasználásban azonban a vetélytárs bizonyult jobbnak. A 33. percben Benjamin Berard révén tovább növelte az előnyét, bár néhány perccel később Kreisz Brúnó is betalált. A játékrész végén éppen kiegészült a magyar együttes, amikor Hugo Sarlin meglőtte a második gólját, így a franciák 5-3-as vezetésével mehettek a csapatok az öltözőbe. Az utolsó harmad a legfájóbb pont, a fiúk ugyanis rendületlenül tüzeltek az ellenfél kapujára, miközben masszívan védték a „várat”, de a 15-3-as lövési arányból is a franciák jöttek ki jobban. Igaz, a hatodik találatukat négy másodperccel a végső dudaszó előtt, üres kapura lőve szerezték. Így 6-3-ra nyerték a mérkőzést, és a harmadik játéknap után is hibátlan teljesítménnyel rendelkeznek. Megeshet, hogy a kiesés elkerülésének kulcsa a szerdai, németek elleni mérkőzésen szerezhető meg, hiszen a soros ellenfél eddig egy pontot szerzett, s ha este kikapnak a kazahoktól, akkor az nem változik.

Az IIHF U18-as divízió I/A csoportos bledi világbajnokság programja Április 7., péntek: Magyarország−Dánia 1-4 Április 8., szombat: Kazahsztán−Magyarország 2-1 Április 10., hétfő: Magyarország−Franciaország 3-6 Április 11., kedd, 16:30: Németország−Magyarország Április 13., csütörtök, 13:00: Norvégia−Magyarország

Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.