UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-04-11 19:47

Vissza a divízió I/B-be

Kiesett a magyar U18-as jégkorong-válogatott a divízió I/B csoportból, miután 10-0-ra kikapott a németektől a Bledben zajló divízió I/A csoportos világbajnokságon.

P. V. „Nagyon küzdöttek a srácok, végre csapatként tudtak együttműködni, mindenki belerakta a maximumot. Ami még mindig hiányzott: a kapu előtti területen élesebbnek kellett volna lenniük. A legnagyobb különbség az volt, hogy a franciák kihasználták a helyzeteket. Ha a következő meccseken odatesszük magunkat és határozottabbak leszünk mindkét kapu előtt, akkor pontokat szerezhetünk” – ezt Fodor Szabolcs, az U18-as jégkorong-válogatott edzője még a franciák elleni biztató játék után mondta annak reményében, hogy a három meccs után egy ponttal álló németek talán elkaphatók, és azzal a magyar csapat komoly lépést tenne a divízió I/A csoportban való bennmaradás felé.

Nem tudta megtartani divízió I/A csoportos tagságát az U18-as válogatott Fotó: Mudra László
Nem tudta megtartani divízió I/A csoportos tagságát az U18-as válogatott Fotó: Mudra László
Nos, ennek a reménye túl korán elúszott, valahol már az első harmad hatodik-hetedik perce körül. Akkor ugyanis zsinórban három gyors gólt lőttek a németek, s bár onnan még bőven lehetett volna fordítani, a fény az alagút végén egyre távolodott. Főleg azért, mert az ellenfél a játékrész végén már 5-0-ra vezetett... A második harmadra összeszedettebben állt fel Glen Williamson együttese, több gólszerzési lehetősége is adódott. De míg ők kilenc próbálkozásból egyszer sem találtak, a németek öt lövésükből három után is gólt ünnepelhettek. Így az utolsó harmad előtt már 8-0 állt a az eredményjelzőn. A magyar csapat igyekezett a szépítésre koncentrálni, ezt jól jelzi, hogy a nagy különbség ellenére sem vesztették el a fejüket a játékosok, nem mentek bele felesleges kiállításokat hozó szituációkba. A szőlő azonban most nagyon nem akart beérni, a németek tovább növelték az előnyüket, s végül 10-0-ra nyertek. Ezzel biztosították helyüket a divízió I/A csoportban, míg a magyaroknak már matematikai esélyük sincs a bennmaradásra a csütörtöki, norvégok elleni zárómeccs előtt. A cél jövőre nem lehet más: ismét feljutni a divízió I/B-ből az elitbe.

Az IIHF U18-as divízió I/A csoportos bledi világbajnokság programja Április 7., péntek: Magyarország−Dánia 1-4 Április 8., szombat: Kazahsztán−Magyarország 2-1 Április 10., hétfő: Magyarország−Franciaország 3-6 Április 11., kedd, 16:30: Németország−Magyarország 10-0 Április 13., csütörtök, 13:00: Norvégia−Magyarország

Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.