UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-04-13 20:24

Kettős vereség

Rosszul kezdődött az Európa-bajnoki selejtezőtorna az ifjúsági röplabda-válogatottaknak, az U17-es fiúk a házigazda ukránoktól, az U16-os lányok a fehéroroszoktól szenvedtek vereséget az első játéknapon.

L. G. Európa-bajnoki selejtezőtornán játszanak az ifjúsági röplabda-válogatottak, az U17-es fiúk az ukrajnai Cserkasziban, az U16-os leányok Belgrádban küzdenek a továbbjutást jelentő helyekért. A nyitónapon mindkét csapatunk pályára lépett, de az eredmények elmaradtak a várttól.

U16-os leány röplabda-válogatott
U16-os leány röplabda-válogatott
A fiúk a házigazda ukránok ellen léptek pályára, és az első szettet ugyan jól kezdték, sokáig vezettek is, de a jól hajrázó vendéglátók kerültek lépéselőnybe (25-21). A második játszma hasonló forgatókönyv szerint alakult, az ukránok ismét a végén robbantottak, és nyerték meg a huszonöt percesre nyúlt szettet (25-22). A harmadik játszma már a hazaiak fölényét hozta, végig vezetve, magabiztosan nyertek 25-13-ra, így a magyar válogatott 3-0-s vereséggel nyitott. Bodonyi Ákos együttesétől azzal máris távol került a továbbjutás, hiszen a háromfős csoportból csak az első helyezett jut el a nyári Európa-bajnokságra. Válogatottunk pénteken – magyar idő szerint 17 órakor – a fehéroroszok ellen javíthat. Az U16-os lányok kalandos utazás után érkeztek meg szerdán Belgrádba, hiszen a Zentán lejátszott – egyébként győztes – főpróbáról a szerb főváros felé tartva lerobbant a csapatbusz, de a vendéglátók segítéségével szerencsésen megérkeztek a torna helyszínére. Halász Márta szerda délután már az Eb-selejtezőnek helyet adó csarnokban vezényelhetett másfél órás edzést. A csapat első ellenfele a fehérorosz válogatott volt, az első szettet pedig kiélezett küzdelemben behúzták a mieink (25-22). A második játszma is hatalmas küzdelmet hozott, a hajrához közeledve a magyar válogatott négypontos hátrányt dolgozott le, majd három szettlabdát is hárított, de a negyediket már kihasználták a fehéroroszok, azzal egyenlítettek (27-25). Az érthetően felhozta az ellenfelet, a mieink pedig kicsit el is engedték a harmadik játszmát (25-10). A negyedik szettben sokáig futottunk az eredmény után, de végül sikerült szettlabdához jutnunk. Kihasználni azonban már nem, amit az ellenfél két újabb ponttal büntetett, így a 2-2-es állás és a döntő játszma helyett 3-1-es vereséggel zárult a találkozó. A csapat azzal együtt nagyot küzdött, és mivel a kvartettből az első két helyezett jut el a kontinensviadalra, még minden kérdés nyitott. A magyar válogatottra pénteken 19 órától a házigazda szerbek várnak

U17-es fiú Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés, Cserkaszi Ukrajna–Magyarország 3-0 (25-21, 25-22, 25-13) U16-os leány Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés, Belgrád Fehéroroszország–Magyarország 3-1 (22-25, 27-25, 25-10, 26-24)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.