UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-04-17 11:34

Közeledő finálék

A korosztályos kosárlabda-bajnokságok közül az U20-as férfiak, valamint junior fiúk nyolcas döntőjének is elkészült a pontos menetrendje. Az idősebbek fináléját a fővárosban, a fiatalabbakét Debrecenben rendezik meg.

L. G. Nem egészen két hét múlva rendezik meg a kosárlabdázók fiú-juniorbajnokságának nyolcas döntőjét. Az időpont eddig is ismert volt, de már azt is tudjuk, hogy április 26-29-én Debrecenben lépnek pályára a csapatok. A résztvevők névsora már ismert, és elkészült a csoportbeosztás is.

PVSK-U20
PVSK-U20
A házigazda debreceniek az egész bajnokságban mindössze egy vereséget összeszedő, első kiemelt Sopronnal, az ötödik helyen záró Péccsel és az alsóházból felkerülő MAFC-al kerültek egy csoportba. A másik négyesben a Nyíregyháza, a Szombathely, a Budapesti Honvéd és a Vasas szerepel. A csoportmérkőzéseket szerdán és csütörtökön játsszák, az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik-negyedik helyezettek pedig az ötödik-nyolcadik helyért folytatják. Pénteken következik a keresztjáték, szombaton pedig a helyosztókat játsszák le, a döntő az előzetes program szerint 15 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Közeledik az U20-as férfibajnokság nyolcas döntője is, amelyet május 4-6-én rendeznek meg Budapesten, a Vasas élvonalbeli mérkőzéseinek otthont adó Sport11-csarnokban. A mezőny már ismert, most pedig elkészült a negyeddöntők sorsolása is. A korosztály fináléjában a többi utánpótlás-bajnokságtól eltérően ugyanis nem két csoportra bontva küzdenek a csapatok, hanem rögtön egyenes kieséses rendszerben kezdődik a küzdelem, a nyolcas döntő azért is tart a szokásos négy helyett csupán három napig. Az A-csoportban alapszakasz-győztes Pécs a másodosztály keleti csoportjában második helyen végző DEAC együttesével mérkőzik, a Falco fiataljai pedig a B csoportban veretlenül záró Budapesti Honvéd SE csapatával néznek farkasszemet. A másik ágon a Vasas a TF-Budapesttel, míg a MAFC az MTK Törökbálinttal csap össze. A győztesek pénteken az elődöntőben folytatják, de a vesztesek sem búcsúznak el a döntőtől, ők az ötödik-nyolcadik helyért játszanak tovább. Szombaton a helyosztókkal zárul a fővárosi torna, a fináléban a tervek szerint 18.45-kor dobják fel a labdát. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.