UtánpótlásSport
2024. május 16.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-03-28 14:38

U20-as finalisták

Az utolsó két kiadó hely is elkelt a férfi U20-as kosárlabda-bajnokság nyolcas döntőjében. A korábbi hat finalistához a szombathelyi Falco KC és az MTK-Törökbálint csatlakozott.

L. G. Véget ért az alapszakasz a férfi NB I-es U20-as kosárlabda-bajnokságban, és ugyan az NB I/B-s küzdelemsorozatból még egy forduló hátravan, már eldőlt, hogy melyik nyolc együttes vehet részt a Morgen Ferdinánd-bajnokság nyolcas döntőjében.

PVSK-U20
PVSK-U20
A fináléba az A csoport első négy helyezettje, illetve a másodosztály keleti és nyugati csoportjának első két-két együttese jut. Az A csoportban a Pécs részvétele már korábban eldőlt, az utolsó előtti fordulóban pedig a Vasas és a MAFC is révbe ért. A negyedik kiadó helyért a két Vas megyei rivális, a Falco KC és a Körmend futott versenyt, és az utolsó játéknap előtt a szombathelyiek álltak nyerésre. Az utolsó fordulóban aztán a Falco is biztosította a helyét a döntőben, miután 86-57-re nyert Jászberényben, a Körmend pedig hosszabbítás után odahaza kapott ki 92-90-re a Szolnoki Olajtól. A Körmendnek saját sikere mellett a Falco vereségére is szüksége lett volna az előzéshez, de egyik feltétel sem teljesült. A másodosztályban még hátra van az utolsó forduló, de ott is elkelt mind a négy kiadó hely. Keleten a listavezető Honvéd és a második helyen álló DEAC már korábban behozhatatlan előnyre tett szert, akárcsak nyugaton az éllovas Tehetséges Fiatalok. A második helyért nagy küzdelmet vívott az MTK-Törökbálint és a Budafok, de a versengés vasárnap végleg eldőlt: a játéknap előtt a két, egyaránt 15/3-as mérleggel álló együttes összecsapásán a Bognár Mátyás, Máriás Gergely, Horváth Kristóf hármas által húzott MTK-Törökbálint 81-65-re győzött idegenben, azzal biztosította a helyét a nyolcas döntőben. Az MTK így egy győzelemmel többet gyűjtött be, mint a Budafok, amely ha az utolsó fordulóban utol is éri ellenfelét, megelőzni már semmiképpen nem tudja. Egymás elleni eredménnyel akkor is az MTK áll jobban, ha esetleg veszít az utolsó játéknapon, hiszen oda-vissza legyőzte a Budafokot. Decemberben hazai pályán 77-63-ra nyertek a törökbálintiak, így az előnyük behozhatatlan.