UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-04-23 21:57

Drámai győzelem

Az U19-es férfiválogatott elkönyvelhette első győzelmét a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság győri csoportjában. Tomanóczy Tibor együttese hátrányból fordítva, ötszettes csatában nyert a bolgárok ellen.

L. G. A magyar U19-es férfiválogatott a magyar-szlovák rendezésű Európa-bajnokság nyitányán főleg a lámpaláz miatt veszített a belgák ellen. Tomanóczy Tibor fiai a második napon azonban már jóval nyugodtabban léptek pályára Győrött.

U19-es röplabda Eb magyar-bolgár
U19-es röplabda Eb magyar-bolgár
Az első játszmában többnyire mi vezettünk, de hiába léptünk el két-három, sőt, egyszer négy ponttal is, az ellenfél mindig visszakapaszkodott. A végén szettlabdánk volt, amit a bolgárok hárítottak, majd ők nyithattak az első játszmáért, és a második szettlabdájukat ki is használták (25-27). A mieink kedvét nem szegte a nyerő helyzetből elveszített játszma, továbbra is keményen küzdöttek. Tomanóczy Tibor azt ígérte az Eb előtt, hogy a fiúk harapni fognak – úgy is lett. Váltott vezetéssel folyt a mérkőzés, majd a bolgárok kerültek hárompontos előnybe. Szabó Bence parádés nyitásaival aztán zsinórban hét pontot szerzett a magyar csapat. Flachner ászával hat játszmalabdánk volt, amelyből a másodikat némi bolgár közreműködéssel sikerült értékesíteni (25-19). A harmadik szett is hullámzó játékot hozott, előbb a hazai, majd a bolgár csapat vezetett néhány ponttal. Aztán a hajrában sikerült utolérnie az ellenfelet a magyar együttesnek, amely visszavette a vezetést, és ezúttal már az első játszmalabdáját kihasználta (25-22). A negyedik szettre kiengedett a válogatottunk, Tomanóczy Tibor cserékkel próbált frissíteni, de ez sem segített. A bolgár dominanciát hozó játszmában az ellenfél már tíz ponttal is vezetett, végül kilenccel bizonyult jobbnak (16-25). Következett a döntő, ötödik szett, amelyre összeszedte magát az időközben visszatérő kezdősor. Végig a mieink vezettek, a két-három pontos előnyt magabiztosan tartották a fiúk. A végén áthatolhatatlan volt a magyar sánc, így válogatottunk megnyerte a szettet és a mérkőzést is (15-9). „Nagyon boldog vagyok, hiszen a bolgár válogatottat legyőzni nagyon nagy fegyvertény. Büszke vagyok a fiúkra, mert ma igazi csapatként játszottak” – értékelt Tomanóczy Tibor. Válogatottunk hétfőn 18 órától a címvédő lengyelekkel játszik Győrött.

U19-ES FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG Győri csoport, 2. forduló, 100 néző. V: Valentar (szlovén), Lecourt (francia). Magyarország–Bulgária 3-2 (25-27, 25-19, 25-23, 16-25, 15-9) Magyarország: Szabó Bence 1, Horváth K. 14, Szabó M. 13, Pesti 19, Kiss M. 8, Flachner 11. Cs.: Farkas R. (liberó), Móró, Csizmadia, Lukács, Fülöp, Szabó Barna. Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor. Bulgária: Petrov 15, Dimitrov 4, Pankov 15, Aszparuhov 20, Sojkov 3, Dimov 6. Cs.: Topuzsliev, Kosztov (liberók), Necev 3, Vaszilev 1, Ivanov 1, Szlavcov 2. Szövetségi edző: Hriszto Georgiev.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a szövetség honlapján.