UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-04-24 21:30

Hiányzott a tűz

Az U19-es férfiválogatott vereséggel folytatta szereplését a magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság győri csoportjában. A címvédő lengyelek esélyt sem adva, 3-0-ra nyertek a csoportkör harmadik fordulójában.

L. G. Ellentétes előjelekkel készült a magyar és a lengyel válogatott az egymás elleni mérkőzésre a magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság győri csoportjában. A mieink a továbbjutást érő, negyedik helyről várták az összecsapást a bolgárok elleni siker követően, a lengyelek pedig még nyeretlenek voltak két forduló után.

U19-es röplabda Eb magyar-lengyel
U19-es röplabda Eb magyar-lengyel
A címvédő lengyelek aztán megmutatták, hogy korai lenne leírni őket. Kiegyenlített kezdés után fokozatosan növelték előnyüket, köszönhetően elsősorban a nagyszerű szerváiknak. A nyitásfogadás nem ment a mieinknek, így az ellenfél tíz ponttal nyerte az első játszmát (25-15). A második szett elején beragadt a magyar csapat, a lengyelek villámgyorsan ötpontos előnyre tettek szert. Egyszer ugyan közelebb zárkóztunk, de az ellenfél ismét újított, így hamar tíz pont fölé nőtt a különbség. Újabb felzárkózási kísérletünket is gyorsan visszaverték, és magabiztosan nyerték meg a második játszmát is (25-13). A harmadik szett elején kifejezetten jól játszottunk, vezettünk is, de csak erre fellángolásra futotta. A lengyelek visszavették a vezetést, ismét elléptek hat ponttal, és nem is engedték ki a kezükből a győzelmet (25-14). „Enerváltan kezdtünk, nem volt meg az a tűz a csapatban, amely tegnap. A bátorság is hiányzott, mert most nem merték elvállalni a fiúk az ütéseket. Túlságosan is tisztelték ezt a lengyel csapatot, pedig a tegnapi játékkal jó meccset is játszhattunk volna velük” – értékelt Tomanóczy Tibor szövetségi edző. Az Európa-bajnokság résztvevőire kedden pihenőnap vár, válogatottunk legközelebb szerdán 18 órakor lép pályára a kontinenstorna favoritjának számító oroszok ellen.

U19-ES FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG Lengyelország–Magyarország 3-0 Győri csoport, 3. forduló, 100 néző. V: Lecourt (francia), De Baar (holland) Magyarország: Szabó Bence, Horváth K. 9, Szabó M. 3, Pesti 3, Kiss M. 3, Flachner 2. Cs.: Farkas R. (liberó), Csizmadia, Móró 1, Fülöp 2, Szabó Barna. Szövetségi edző: Tomanóczy Tibor Lengyelország: Jezierski 1, Czyrnianski 14, Rajsner 11, Grygiel 13, Firszt 8, Adamczyk 8. Cs.: Szymura (liberó), Rajchelt. Szövetségi edző: Maciej Zendel

Az Európa-bajnokságról írtuk: Beharangozó Belgium–Magyarország 3-0 Magyarország–Bulgária 3-2 További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.