UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-05-05 12:17

Finálék egy kérdőjellel

A szövetségben kijelölték a korosztályos röplabda-bajnokságok döntőinek a helyszíneit, és a sorsolást is elkészítették egyetlen kivétellel. A leány-gyermekbajnokságból visszalépett a Hercules, a helyére selejtezőtornából érkezik a hatodik finalista.

L. G. A korosztályos röplabda-bajnokságok közül utolsóként az országos leány-gyermekbajnokságban is véget értek az elődöntők. A hatos finálé utolsó kiadó helyét nagy versenyfutásban az UTE szerezte meg a Vasas és a Dunakanyar előtt. Az újpesti klub mind a négy korosztályban döntőbe jutott.

serdülő röpi
serdülő röpi
Váratlanul azonban a csoportmásodik csapatok kaptak még egy esélyt, a döntőbe jutott Hercules ugyanis visszalépett a részvételtől. A szövetség nem szerette volna öt csapattal lebonyolítani a finálét, így selejtezőtornát szervez az elődöntők második helyezettjeinek, amelynek győztese ott lehet a döntőben. A programba utólag bekerült tornát május 14-én, vasárnap a Testnevelési Egyetem D épületében játsszák le. A hatodik finalista a Jászberény, az MTK, az MVSC-MVSI, a Szombathelyi Sportiskola, a TRSE és a Vasas Óbuda közül kerül ki. A lebonyolítás a következőképpen alakul: a hat csapatot két, hármas csoportra osztották (Jászberény, MTK, Szombathely, illetve MVSC, TRSE, Vasas) ahol mindenki két nyert szettig tartó mérkőzést játszik mindenkivel. A csoportok harmadik helyezettjei kiesnek, a másodikak pedig a másik csoport első helyezettjével játszanak elődöntőt, ugyancsak két nyert játszmáig. Az elődöntők nyertesei pedig már három győztes játszmáig tartó mérkőzést játszanak a hatos döntőbe kerülésért. Időközben a szövetségben megtartották a juniorok (OJB), az ifjúságiak (OIB) és a serdülők (OSB) hatos döntőjének sorsolását, és kijelölték a mérkőzések helyszíneit is. A gyermekek (OGYB) sorsolását az ismert okok miatt még nem lehetett elkészíteni, így ott csak a rendezőt nevezték meg. A juniorok Kaposváron, az Ifjúságiak Nyíregyházán, a serdülők Dunaújvárosban, a gyermekek pedig Békéscsabán mérik össze erejüket. A férfi juniorok fináléjában rendhagyó módon ezúttal hét csapat indul a szövetség elnökségének döntése alapján. A női mezőnyben a már említett UTE-n kívül a Békéscsaba, a Gödöllő és a Nyíregyháza büszkélkedhet azzal, hogy minden korosztályban döntőbe jutott, és ezen a névsoron már az OGYB-döntő hatodik helyéért folytatott selejtezőtorna sem változtathat. A férfiak között a Kecskemét, a Pénzügyőr és a Szolnok büszkélkedhet hasonló teljesítménnyel, de a Dunaferrnek és a Kaposvárnak sem kell szégyenkeznie a három-három döntős részvételével. A nők között eddig kilenc, a férfiak között tíz klub delegál döntős csapatot valamelyik korosztályban. Érdekesség, hogy két korosztályban egészen biztosan nem lesz címvédés: a leány-serdülőbajnokságban nem jutott döntőbe a tavalyi győztes Vasas és a leány-juniorbajnokságban sem lesz ott a tavaly aranyérmet nyert MTK Budapest. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Az OGYB döntősei (Békéscsaba, június 3-5.) Fiúk: Kecskemét, MAFC-Felsőváros, Malév, Pénzügyőr, Sümeg, Szolnok (címvédő: Szolnok) Lányok: Békéscsaba A, Felsőváros, Gödöllő, Nyíregyháza, UTE, selejtezőből érkező csapat (címvédő: Nyíregyháza) Az OSB döntőjének csoportbeosztása (Dunaújváros, június 9-11.) Fiúk (címvédő: Kecskemét) A csoport: Pénzügyőr, Szolnok, Dunaferr B csoport: Sümeg, Kecskemét, Kaposvár Lányok (címvédő: Vasas) A csoport: Nyíregyháza, UTE, Balatonfüred B csoport: Békéscsaba, Felsőváros, Gödöllő Az OIB döntőjének csoportbeosztása (Nyíregyháza, május 19-21.) Fiúk (címvédő: Kaposvár) A csoport: HÉP-Kecskeméti RC, Pénzügyőr SE, Kaposvári Röplabda Akadémia-FINO B csoport: Dunaferr SE, Szolnoki Főiskola RKSI, MAFC-Felsőváros Lányok (címvédő: Gödöllő) A csoport: Nyíregyháza, UTE, Békéscsabai RSE B csoport: Gödöllői RC, Vasas Óbuda, MTK Budapest Az OJB döntőjének csoportbeosztása (Kaposvár, május 26-28.) Férfiak (címvédő: Dunaferr) A csoport: Vegyész RC Kazincbarcika, Pénzügyőr SE, Fino Kaposvár SE, Dunaferr SE B csoport: Szolnoki Főiskola RKSI, PTE-PEAC, HÉP-Kecskeméti RC Nők (címvédő: MTK Budapest) A csoport: 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, UTE, Linamar-Békéscsabai RSE B csoport: Fatum-Nyíregyháza, Penta Gödöllői RC, Vasas Óbuda