UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-05-18 17:20

Ifjúságiak fináléja

A korosztályos röplabda-bajnokságok közül elsőként az ifjúságiak hatos döntőjét rendezik meg. A Nyíregyházán sorra kerülő fináléban a lányok között a Vasas a favorit, míg a fiúk mezőnyében hárman esélyesek a bajnoki címre.

L. G. A hét végén megkezdődik a korosztályos röplabda-bajnokságok egy hónapon át tartó finálésorozata, elsőként az országos ifjúsági bajnokságban (OIB) rendezik meg a hatos döntőt. Péntektől vasárnapig Nyíregyházán lép pályára az ország hat-hat legjobb fiú- és leánycsapata. A lányok a Vasvári Pál Gimnázium tornatermében csapnak össze, míg a fiúk a Bencs László Szakközépiskola Tiszavasvári úti sportcsarnokában mérkőznek meg.

oib2
oib2
Az OIB döntője előtt Szabados Istvánnal, a szövetség ifjúsági és utánpótlás-bizottságának elnökével beszélgettünk az esélyekről. A szakember a hét végi tornán személyesen is érintett, hiszen a leányok között címvédő gödöllői együttest irányítja. „A lányok között elég szoros befutó várható – az első helyezett után. A Vasas toronymagas favorit, a tavalyi juniorválogatottból négy-öt játékos szerepel a kezdőcsapatukban. Utána aztán bármi lehet, a Nyíregyháza, a Békéscsaba és mi is esélyesek vagyunk az éremszerzésre. Annyiból kedvező a helyzetünk, hogy egy csoportban szerepelünk a Vasassal, így ha továbbjutunk, legközelebb csak a döntőben találkozhatnánk velük. A címvédést nem tartom reális célkitűzésnek, de természetesen mindent megteszünk a jó szereplésért. Jó kis döntő várható, kiegyensúlyozott a mezőny, egészen biztosan belefutunk néhány ötszettes, drámai mérkőzésbe.” Izgalom a fiúk küzdelmében is várható: a Kaposvár címvédésre, a Kecskemét és a Dunaferr trónfosztásra készül. „Úgy gondolom, hogy a szokásos hármas között dőlhet el a bajnoki cím sorsa, és ők az esélyesek az éremszerezésre is. A Kecskemét és a Kaposvár csatája már a csoportkörben komoly izgalmakat tartogat, míg a másik hármasban a Dunaferr tűnik egyértelmű esélyesnek. Aztán az elődöntőtől kezdve már a pillanatnyi forma dönthet” – mondja zárásként Szabados István.

Az OIB döntőjének csoportbeosztása (Nyíregyháza, május 19-21.) Fiúk (címvédő: Kaposvár) A csoport: HÉP-Kecskeméti RC, Pénzügyőr SE, Kaposvári Röplabda Akadémia-FINO B csoport: Dunaferr SE, Szolnoki Főiskola RKSI, MAFC-Felsőváros Lányok (címvédő: Gödöllő) A csoport: Nyíregyháza, UTE, Békéscsabai RSE B csoport: Gödöllői RC, Vasas Óbuda, MTK Budapest

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.