UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-05-25 12:32

Juniorok fináléja

Az országos ifjúsági röplabda-bajnokság múlt heti hatos döntőjét követően ezen a hétvégén a junior fiúk és lányok fináléját rendezik meg. A kaposvári tornán a fiúk között rendhagyó módon hét együttes szerepel, a lányok küzdelemsorozatában pedig biztosan nem lesz címvédés.

Lakner Gábor Péntektől vasárnapig Kaposváron rendezik meg az országos junior röplabda-bajnokság hatos döntőjét. Pénteken 10 órától a csoportmérkőzések szerepelnek a programban, szombaton a keresztjáték és az elődöntő következik, vasárnap pedig a helyosztókkal ér véget a küzdelem. A lányok pénteken és szombaton a Kodály-iskola tornatermében lépnek pályára, a fiúk otthona pedig a Táncsics-iskola sportcsarnoka lesz az első két napon. A két bronzmérkőzést és a két döntőt a városi sportcsarnokban rendezik vasárnap, finálékat élőben közvetíti a kapos.hu internetes portál.

junior fiú röpi
junior fiú röpi
A fiúbajnokság alapszakaszában a HÉP-Kecskeméti RC, a Dunaferr SE, a Fino Kaposvár SE és az Openhouse Szolnoki RKSI végzett az első négy helyen, így ők automatikusan kvalifikálták magukat a fináléba. A további két, kiadó helyért megrendezett hármas tornán a Pénzügyőr SE és a Vegyész RC Kazincbarcika harcolta ki a részvételi jogot. Az idén azonban egy hetedik csapat, a PTE-PEAC is szerepel a fináléban. A szövetség ugyanis fővárosi helyszínen rendezte meg a már említett hármas tornát, a versenykiírás értelmében erre azonban a pécsiek lettek volna jogosultak. A PTE-PEAC kifogásolta, hogy nem élhetett a hazai pálya előnyével, a szövetség pedig önkritikát gyakorolva úgy döntött, hogy az egyébként hetedik helyezett pécsi együttes is részt vehet a döntőben. Az A csoportban a Vegyész RC Kazincbarcika, a Pénzügyőr SE, a házigazda Fino Kaposvár SE és a címvédő Dunaferr SE kapott helyet, míg a B csoportot az Openhouse Szolnoki RKSI, a PTE-PEAC és a HÉP-Kecskeméti RC alkotja. „Az ifjúsági bajnokság hatos döntőjében is parázs csatát hozott a Kaposvár és a Dunaferr összecsapása, most is erre van kilátás már a csoportkörben. Úgy gondolom, az ifjúságiak között nyert bronzérem után a dunaújvárosiak mindenképpen javítani akarnak, de a Kaposvár és a Kecskemét sem az ezüstéremért lép pályára. Ismét ezt a hármast tartom esélyesnek a dobogóra, a sorrend a pillanatnyi formán múlik” – mondja holnapunknak Szabados István, a szövetség ifjúsági és utánpótlás-bizottságának elnöke. A leánybajnokságban az alapszakaszt követően a Linamar-Békéscsabai RSE, a Fatum-Nyíregyháza, a Vasas Óbuda és az UTE kvalifikálta magát a döntőbe, a további két hely sorsa négycsapatos tornán dőlt el. Azon a rendező 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem és a Penta Gödöllői RC szerepelt a legjobban, így ők készülhettek a fináléra. Érdekesség, hogy címvédő MTK Budapest lemaradt a döntőről, és végül a hetedik helyen zárta a bajnokságot. Az A csoportban az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, a Linamar-Békéscsabai RSE és az UTE szerepel a döntőben, míg a B csoportot a a Fatum-Nyíregyháza, a Penta Gödöllői RC és a Vasas Óbuda alkotja. „A múlt heti ifjúsági döntő alapján körvonalazódnak az erőviszonyok, bár a Nyíregyháza két, a Békéscsaba pedig egy felnőttválogatottal erősödik ebben a korosztályban. Szinte minden csapatban van sérült, kérdéses, hogy közülük ki tudja vállalni a játékot – vázolja fel az erőviszonyokat Szabados István. – A Vasas, a Nyíregyháza és a Békéscsaba kifejezetten erősnek tűnik, a házigazda Kaposvár is okozhat meglepetést, de a Gödöllőt és az UTE-t sem szabad leírni. Nehéz megmondani, ki az esélyes, én a Vasast és a Nyíregyházát várom a nagydöntőbe.” További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.