UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-05-29 16:33

Hazai öröm

A fiúk között a Fino Kaposvár SE, a lányok mezőnyében pedig a Vasas Óbuda nyerte az országos röplabda-juniorbajnokság hatos döntőjét, vagyis mindkét nemben új győztest avattak.

L. G. Kaposváron rendezték meg az országos fiú és leány röplabda-juniorbajnokság hatos döntőjét, amelyben a fiúk között rendhagyó módon az idén hét együttes szerepelt. A hazai csapatok nagyszerűen kezdték a háromnapos tornát, csoportgyőztesként már az első nap után készülhettek az elődöntőre. A fiúk között a Kecskemét nyerte meg a másik csoportot, méghozzá szettveszteség nélkül, a lányok küzdelmében pedig a hazaiak mellett a Nyíregyháza örülhetett az első helynek.

ojb1
ojb1
A fiúk középdöntőjében a Pénzügyőr 3-1-re nyert a PTE-PEAC ellen, a címvédő, a csoportban két vereséget is összeszedő Dunaferr pedig 3-0-ra intézte el a Szolnokot. A középdöntők papírforma-eredményei után mindkét elődöntő ötszettes csata végén dőlt el. A Pénzügyőr már 2-0-ra vezetett a Kecskemét ellen, végül mégis az alföldiek örülhettek, a másik meccsen pedig a Fino Kaposvár legénységének sikerült ez a bravúr: kétszettes hátrányból felállva verték meg a Dunaferrt. Ezzel eldőlt, hogy a fiúk között sem lesz címvédés (a lányok között az MTK Budapest nem is jutott a hatos döntőbe). A lányok középdöntője sem okozott meglepetést, a Békéscsaba a Gödöllőt, a Vasas pedig az UTE-t múlta felül háromszettes mérkőzésen. Az első elődöntő aztán bővelkedett fordulatokban és izgalmakban is, a Nyíregyháza végül meccslabdát is hárítva nyert 3-2-ra a Békéscsaba ellen. A második elődöntőben a Kaposvár került lépéselőnybe, de a Vasas a következő három szettet már engedte át ellenfelének, így a favorit győzött 3-1-re. Az utolsó napon a férfiak között a Pénzügyőr szerezte meg a bronzérmet, miután négy szettben felülmúlta a címvédő Dunaferrt. A döntőben elmaradtak a várt izgalmak: remek hangulatban, népes szurkolótábor előtt a hazai pályán játszó Kaposvár 3-0-ra verte legnagyobb riválisát, a Kecskemétet. A lányok mezőnyében a Békéscsaba meccslabdát hárítva, ötszettes csatában múlta felül a hazai pályán játszó Kaposvárt, azzal megszerezte a bronzérmet. A fináléban a Vasas alaposan visszavágott a Nyíregyházának a csoportban elszenvedett vereségért: a 3-0-s siker bajnoki címet ért a fővárosiaknak. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

ORSZÁGOS JUNIORBAJNOKSÁG, KAPOSVÁR Végeredmény Fiúk: 1. Fino Kaposvár SE, 2. HÉP-Kecskeméti RC, 3. Pénzügyőr SE, 4. Dunaferr SE, 5. Szolnoki Főiskola RKSI, 6. PTE-PEAC, 7. Vegyész RC Kazincbarcika Leányok: 1. Vasas Óbuda, 2. Nyíregyháza, 3. Békéscsabai RSE, 4. 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, 5. UTE, 6. Penta-Gödöllői RC Az All Star-csapat tagjai Fiúk: Török Patrik (Kecskemét), Szabó Márton (Kecskemét), Szabó Barna (Kaposvár), Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr), Horváth Kristóf (Kecskemét), Bögöly Gábor (Kaposvár), Lassú Ádám (Kaposvár). A juniordöntő legjobb edzője: Demeter György (Kaposvár) Leányok: Durst Anna (Vasas), Kalotai Zsófia (Nyíregyháza), Pekárik Eszter (Vasas), Korniss Ildikó (Kaposvár), Török Kata (Vasas), Villám Lilla (Nyíregyháza), Szpin Renáta (Békéscsaba). A juniordöntő legjobb edzője: Kőnig Gábor (Vasas) A csapatok legjobb játékosai Fiúk. Kaposvár: Kalmár Ákos. Kecskemét: Lukács Zalán. Pénzügyőr: Rozgonyi Bálint. Dunaferr: Szabó Péter. Szolnok: Gönczi Imre. Pécs: Pólics Kevin Leányok. Vasas: Juhár Dalma. Nyíregyháza: Tóth Fruzsina. Békéscsaba: Glemboczki Zóra. Kaposvár: Kanizsai Dorottya. UTE: Hajós Aliz. Gödöllő: Kovács Adél