UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2017-06-03 12:25

Arccal az EYOF felé

Noha Böhm Sebestyén triplázott az országos ifjúsági úszóbajnokságon, a korosztályos Európa-bajnokságra nem úszta meg a szintidőt. Ezt egyébként cseppet sem bánja a Budafóka XXII. SE sportolója, hiszen az év fő versenye neki a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál.

reb Nem akármilyen triplát hajtott végre a 16 éves Böhm Sebestyén. A Budafóka XXII. SE versenyzője az 50, a 100 és a 200 méteres mellúszást is megnyerte Hódmezővásárhelyen, ráadásul mindegyik számban javított az egyéni legjobbján.

bohm_sebestyen_ifiob_musz
bohm_sebestyen_ifiob_musz
„A legrövidebb táv nem kimondottan az én világom, szóval, inkább százon és kétszázon számítottam jó szereplésre, igaz, nem volt túl erős a mezőny. Az volt a célom, hogy megússzam az egyéni legjobbjaimat, feldob, hogy mindhárom számban sikerült” – mondja. Az ifjúsági Európa-bajnokság kemény szintidejét ugyan nem sikerült elérnie, de nincs is hiányérzete, hiszen az egész szezont úgy építette fel az edzőjével, Horváth Tamással, hogy a július 23-án kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon szerepelhessen. Miután arra a viadalra teljesítette a szükségeset, 100 és 200 m mellen áll rajtkőre (50 m-es versenyt nem rendeznek), továbbá valószínűleg vegyes váltóban is számítanak rá. „Nagyon-nagyon várom már az EYOF-ot. Ez lesz életem első jelentősebb nemzetközi versenye, ráadásul hazai pályán szerepelhetek. Biztos, hogy remek lesz a hangulat.” Sebestyén úgy látja, 100 m mellen nagyobb az esélye az éremre. A fiú az edzéseken kívül kvázi videózással is készül: kedvence a 2016-ban éppen 100 m mellen riói aranyérmes brit Adam Peaty, s igyekszik minél többet ellesni az ő technikájából. „Nagyon tetszik, ahogyan úszik, főleg a kartempója fogott meg.” Kedvencéhez hasonlóan ő is szeretne eljutni a játékokra: akár már a 2020-as tokiói olimpiára, de inkább a 2024-esre. Előbb azonban Győrben, a „kisolimpián” dobbantana. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalon.