UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-06-06 15:03

Tizenöt serdülőarany

Tizenkét magyar klub tizenöt cselgáncsozója állhatott a dobogó legmagasabb fokára a Győrött megrendezett serdülő Európa Kupa-versenyen. A nagysikerű, hagyományos viadalt a következő évben is megrendezik.

L. G. Az idén már a tizedik alkalommal rendezték meg Győrött a serdülő Európa Kupa-viadalt, amely 2011 óta Vági Miklós-emlékverseny is egyben. A 65 éves korában elhunyt sportember az európai szövetség (EJU) bíróbizottságának tagja, a magyar szövetség dankollégiumának elnöke volt. Nemzetközi versenybíróként az 1992-es barcelonai olimpián és több világbajnokságon is közreműködött.

judo_serdl_eurpa_kupa_mg_2
judo_serdl_eurpa_kupa_mg_2
Az idei megméretésre tíz ország háromszáz cselgáncsozója érkezett a győri versenyre, akik impozáns környezetben, az Audi Arénában léphettek tatamira. A versenyen taroltak a magyar fiatalok, hiszen a fiúk és a leányok között is csupán egy-egy súlycsoportban nem hazai versenyző állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A legtöbb aranyérmet, szám szerint hármat az Ippon Judo Tatabánya versenyzői gyűjtötték. A fiúk 50 kg-os súlycsoportjában már a döntő előtt biztos volt a győzelmük, a fináléba ugyanis a klub két sportolója jutott. Kovács Bence Ferenc harcolta ki az aranyérmet, Szabó Áronnak be kellett érnie a második hellyel, ráadásként a szintén tatabányai Kovács Attila Dávidé lett az egyik bronzérem. A fiúk 60 kg-os versenyében Pokk Armand, a lányok 44 kg-os megméretésében Vaska Fanni diadalmaskodott. A legtöbb érmet a magyar klubok közül holtversenyben az Ippon Judo Tatabánya (3 arany, 1 ezüst, 2 bronz) és a BHSE (1 arany, 1 ezüst, 4 bronz) nyerte. A Ceglédi VSE öt versenyzője állhatott dobogóra, de a klub ezúttal végső győzelem nélkül maradt (1 ezüst, 4 bronz). Összesen tizenkét magyar egyesület tizenöt sportolója ért el első helyezést, és kereken harminc hazai klub legalább egy versenyzője dobogóra állhatott. A nagy sikerű versenyt természetesen jövőre is megrendezik. A részletes eredmények a judoinfo.hu adatbázisában találhatóak. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.